• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2020

18:18

HVALA ŠTO UVEK IMATE VREMENA ZA SRBIJU! Predsednik Vučić duboko se zahvalio Putinu i Rusiji!

Podkast

HVALA ŠTO UVEK IMATE VREMENA ZA SRBIJU! Predsednik Vučić duboko se zahvalio Putinu i Rusiji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na početku sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom zahvalio i izrazio veliko priznanje predsedniku Putinu za, kako je rekao, nedvosmislenu podršku kada je reč o životno važnim nacionalnim i državnim interesima Srbije, posebno kada je o teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu

- Srbija i Rusija su iskreni prijatelji i hteo bih, pre svega, da Vam se zahvalim za to što uvek imate vremena za Srbiju. To je za naš veoma važno i mi to veoma cenimo - rekao je Vučić Putinu obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, uz ocenu da su politički odnosi dve zemlje na najvišem nivou.

Vučić je uz podsećanje da je na Zapadnom Balkanu politička situacija veoma složena, najavio predsedniku Putinu da će i o tome razgovarati sa njim, ali dodao i da se nada se da će moći da urade mnogo toga zajedno na povećanju trgovinske razmene dve zemlje.

Vučić je Putinu rekao da želi još jednom da naglasi da Srbija kao slobodna i nezavisna zemlja čuva vojnu neutralnost i da je Srbija jedina zemlja u regionu koja ima takvo opredeljenje.

Zahvalio se i predsedniku Putinu i ruskom narodu za pomoć u vreme epidemije koronavirusa, a posebno na pozivu da sutra učestvuje u Paradi pobede.

- Za mene lično i za moju zemlju Srbiju velika je čast - rekao je Vučić i dodao: "Mi se ponosimo našom zajedničkom pobedom".

On je odao priznanje Rusiji koja je, kako je rekao, uradila sve kada je reč o očuvanju istorijskog sećanja iz Drugog svetskog rata, ali dodao da će i Srbija pomagati po tom pitanju.

- Očekujemo Vas do kraja godine u Beogradu, Srbiji i nadam se da ćemo moći da Vam ukažemo topao prijem i gostoprimstvo koje Vi nama stalno ukazujete - zaključio je Vučić na početku sastanka sa predsednikom Putinom koji je održan u četiri oka.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija