• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

16.08.2020

17:00

Srpsko kolo na distanci: Sabor violinista se simbolično obeležava u Pranjanima

Podkast

Srpsko kolo na distanci: Sabor violinista se simbolično obeležava u Pranjanima

Podeli vest

Pre tačno godinu dana osnovan je Sabor violinista Srbije u selu Pranjani, na pola puta između Takova i Miloševe Dobrinje

Ovogodišnji Sabor odložen je zbog aktuelne situacije, ali Pranjanci ne odustaju i on će biti obeležen iduće subote u 18:00 časova veličanstvenim `kolom na distanci`, a odsviraće ga pet najboljih srpskih violinista. Biće podignuta i saborska zastava ali izostaće takmičarski deo kao i posetioci koje organizatori nisu pozivali, kako se zdravlje ljudi ne bi dovodilo u pitanje.

Mini svečanost odigraće se u centralnom delu varošice gde će biti otkriven postament violinisti i ploča na kojoj su ispisana imena pobednika prvog Sabora a na kojoj će se, u vremenu koje dolazi, upisivati i budići.

„Na današnji dan održan je jedan od najuspešnijih, veličanstvenih skupova posvećenih narodnom stvaralaštvu. Bio je to prvi Sabor violinista Srbije. Ostaće za naredna pokoljenja a zauvek je promenio istoriju male planinske varošice. Selo Pranjani tada je postalo prestonica violine, i tako će biti u decenijama koje dolaze!! Imao sam tu čast i Božiju blagodat da budem jedan od osnivača i autor Sabora”, naveo je na svojoj fb stranici Gvozden Nikolić.

RINA




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija