• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.04.2020

15:02

(VIDEO) MUZIČKI SPEKTAKL ZA CEO SVET! Najveće rok zvezde na koncertu Jedan svet: Zajedno kod kuće!

Live TV

(VIDEO) MUZIČKI SPEKTAKL ZA CEO SVET! Najveće rok zvezde na koncertu Jedan svet: Zajedno kod kuće!

Podeli vest

Više od 100 svetskih muzičkih zvezda, uključujući Roling Stounse, Pola Mekartnija, Lejdi Gagu, Kilerse, Stivija Vondera, Selin Dion, Andreu Bočelija, Dženifer Lopez i Bili Ajliš, održalo je virtuelni koncert "Jedan svet - Zajedno kod kuće" u znak podrške zdravstvenim radnicima, u vreme pandemije korona virusa

Ovaj jedinstven događaj, koji su organizovali pokret "Global Citizen" i Svetska zdravstvena organizacija, počeo je snimcima ljudi koji iz svojih domova aplaudiraju zdravstvenim radnicima širom sveta, a trajao je osam časova.

Foto: Ap photo/Reuters

Prihodi koji su prikupljeni tokom koncerta namenjeni su Fondu za solidarno delovanje COVID-19 Svetske zdravstvene organizacije, ali je Lejdi Gaga jasno stavila do znanja da šou nije televizijski događaj za prikuipljanje sredstva i da je njegov fokus na zabavi i porukama solidarnosti.

Lejdi Gaga, jedna je od organizatorki ovog koncerta, rekla je da je ovaj događaj "pismo ljubavi svetu".

Foto: Ap photo/Reuters

Posvetivši šou zdravstvenim radnicima i svima koji se nalaze na prvoj liniji fronta, Lejdi Gaga je rekla da su muzičari želeli da na ovaj način "malo uzvrate ljubaznost, koju ste nam dali", prenosi BBC.

- Želimo da pređemo na drugu stranu ove pandemije i znamo da i vi to želite - rekla je pevačica, koja je izvela verziju pesme Čarlija Čaplina "Smile" (Osmeh).

Foto: Ap photo/Reuters

U program se uključio i Pol Mekartni, bivši član Bitlsa, koji je rekao da su zdravstveni radnici "pravi heroji" ove krize i podsetio se svoje majke Meri, koje ja bila medicinska sestra tokom Drugog svetskog rata.

Uprkos tome što se nalaze na četiri različte lokacije, Roling Stounsi su tokom koncerta uspeli da izvedu jednu od svojih najpoznatijih numera "You Can''t Always Get What You Want".

Foto: Ap photo/Reuters

Niall Horan, član benda "One DIrection" izveo je pesmu "Black and White", uz akustičnu gitaru, iz svoje dnevne sobe, a njegov nekadašnji kolega iz benda Lijam Pejn pesmu "Midnight".

Brendon Flauers i Ronald Vanuči, članovi benda Kilers, izvelli su jednu od najpopularnijih njihovih pesama "Mr Brightside", dok je Bili Ajliš nastupila sa pesmom Bobija Heba "Sunny".

Foto: Ap photo/Reuters

Džon Ledžend i Sem Smit su izveli su pesmu "Stand by Me" Bena E. Kinga, a nastupili su i Adam Lambert, Džon Ledžend, Rita Ora, kao i Tejlor Svift.

Dženifer Lopaz, Kit Urban, Burna Boy, Luis Fonsi, Hozier i Stivi Vonder izveli su pesmu Bilija Vitersa "Lean on Me".

Foto: Ap photo/Reuters

Eni Lenoks, škotska muzičarka, izgleda da je iskoristila događaj kako bi se osvrnula na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da će povući finansiranje Svetske zdravstvene organizacije, mada ga nije izričito pomenula.

- U ovom istorijskom trenutku bez presedana, imamo kolektivu odgovornost da osigurammo da su globalni zdravstveni sistemi dovoljno jaki da identifikuju i spreče buduće pandemije, pre nego što se ona ponovo dogode - rekla je ona.

Foto: Ap photo/Reuters

Koncert je završen verzijom pesme The Prayer, koju su izveli Selin Dion, Lejdi Gaga, Andrea Bočeli i Džon Ledžend.


Koncert je bio podeljen na dva dela, od kojih je prvi, šestočasovni, bio prenošen preko Fejsbuka, Instagrama, Tvitera i Jutjuba, a potom je usledilo glavni deo koncerta od dva sata, koji su prenosile tri najveće američke televizijske mreže.

Američki komičari i voditelji Stiven Kolbert, Džimi Kimel i Džimi Falon bili su domaćini ove emisije.

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija