• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.06.2023

20:44

(VIDEO) SRBIJA PRETI AMERICI SAMIM SVOJIM POSTOJANJEM! Pogledajte "Temu dana" sa Informer TV!

Informer TV

Live TV

(VIDEO) SRBIJA PRETI AMERICI SAMIM SVOJIM POSTOJANJEM! Pogledajte "Temu dana" sa Informer TV!

Podeli vest

Američka administracija označila je zapadni Balkan kao neki vid pretnje po američku politiku.

U današnjoj "Temi dana" da Marijom Kordić, o ovome su pričali Aleksandar Šešelj iz Srpske radikalne stranke, i reditelj Ljubiša Ristić.

Šešelj je istakao da Srbija preti Americi samim svojim postojanjem.

Foto: Informer TV

- Srbija preti Americi svojim postojanjem. Samim tim što Srbija odbija da se povinuje Americi i njihovom sistemu, predstavlja pretnju za njih. Ne treba se uzdati u ta neka davna tradicionalna prijateljstva sa Amerikom. Činjenica da Srbija odbija da ubede sankcije Rusiji i da se odupire američkoj viziji za nezavisno Kosovo, samim tim predstavlja pretnju za Ameriku - objasnio je Šešelj.

Reditelj Ljubiša Ristić ističe da on misli da Srbija ne ugrožava Ameriku.

Foto: Informer TV

- Ne znam tačno kakva je formulacija tih njihovih tvrdnji, ali ja mislim da nije tačna. Mislim da Srbija ne ugrožava bezbednost Amerike. Ja mislim da je ipak po sredi interes Amerike za ono što oni zovu zapadnim Balkanom - rekao je Ristić.

U emisiju se uključila i Biljana Obradović koja je imala drugačije mišljenje od dva pomenuta gosta.

Foto: Informer TV

- Mislim da se ovaj tekst američke administracije ne odnosi na Srbiju pojedinačno, već da se odnosi na neke pojedince. Sama dešavanja koja Kurti organizuje na KiM, mislim da njega stavljaju kao pojedinca na udar Amerike. Srbija je mnogo toga u poslednje vreme uradila i koristi sve šanse za neku eventualnu saradnju sa Amerikom - rekla je ona.

Pogledajte celu emisiju "Tema dana" koja se emituje na Informer TV:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija