• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2023

14:20

(VIDEO) KURTI NA KIM SPROVODI HUMANITARNU KATASTROFU! Petković u "Temi dana": Za ljude koji tu dovoze robu Kosovo je satavni deo Srbije!

Zoran Sinko

Live TV

(VIDEO) KURTI NA KIM SPROVODI HUMANITARNU KATASTROFU! Petković u "Temi dana": Za ljude koji tu dovoze robu Kosovo je satavni deo Srbije!

Podeli vest

Danas je Viši sud u Kraljevu doneo odluku da potvrđuje optužnicu protiv trojice Kurtijevih policajaca koji su uhvaćeni u punoj ratnoj opremi u selu Gnjilice, opština Raška. Pored te odluke, sud je doneo odluku da se i puste na slobodu, da se brane na sa slobode. Naši policajci su ih odvezli do Merdara.

Ovo je danas rekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u emisiji "Tema dana" na Informer TV, komentarišući trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji. 

Petković je na početku gostovanja čestitao početak rada Informer televizije. 

- Zaista sam impresioniran, i studijom i celom koncepcijom televizije - istakao je Petković. 

Glavna tema "Teme dana" je južna pokrajina i podizanje optužnice protiv trojice specijalaca Aljbina Kurtija, koji su uhapšeni pod punom ratnom opremom na teritoriji centralne Srbije. 

- Naši policajci su ih odvezli do Merdara. Ovo je odluka suda, država Srbija je pravna država, ovde je vladavina prava koja rukovodi i našom državom i institucijama, za razliku od same Prištine, Tamo je pravosuđe isključivo u rukama Aljbina Kurtija, koji hapsi Srbe po nekim tajnim spiskovima - ističe Petković, koji napominje da nije srećan što su pušteni na slobodu. 

- Nisam srećan takvom odlukom, ali kao političar nemam pravo da se mešam u odluke suda, niti to iko čini. 

Petković se dotakao i premijera Mađarske Viktora Orbana, koji se danas zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na razumevanju i što je uslišio njegovu molbu da pusti "kosovske policajce", koji su uhapšeni kad su pod punom ratnom opremom prešli administrativnu liniju.

Foto: Zoran Sinko

- Kada je Orban dolazio u Srbiju, kao osvedočeni prijatelj Srbije, kada je rekao pod kakvim će pritiskom biti Srbija, rekao je da bi najbolje bilo da se ti tzv. policajci puste, jer razume geopolitičke okolnosti, ali i pritisak na Srbiju. To je dobronameran postupak jednog državnika. Onog trenutka kad se sud oglasio, vi ste imali salvu napada opozicije na Vučića, koji napadaju njega kao da ih je on pustio. To je sudska odluka, ali neće da shvate da kad sud donese odluku, da je to nešto neprikosnoveno. Takve odluke koje donosi sud, ne može niko da pobije. Nisu se tako odnosili koji sada napadaju i sud i Vučića. U trenutku kad su oni bili na vlasti sproveli su reformu suda i taj sud upropastili. 2001. godine donet je zakon o amnestiji. Nismo mi pustili tzv. policajce. Mi smo ih uhapsili, pripadnici antiterorističke jedinicie MUP-a Srbije su ih uhapsili duboko na teritoriji centralne Srbije. Šta traže s automatskim naoružanjem i gomilom municije, a da pritom kažu da baš ne znaju gde se nalaze, nisu znali da su prešli administrativnu liniju? - pita se Petković. 

- Oni će sad da rade ono što rade sve vreme, da spinuju, da napadaju državu Srbiju. Vidite i Svečlja, nije baš zadovoljan odlukom suda - dodaje direktor Kancelarije. 

 Kako ističe, Kurti na teritoriji KiM sprovodi humanitarnu katastrofu. 

- Od 1999. mi nemamo ni vojsku ni policiju na teritoriji KiM, tamo je KFOR, tamo su jedinice međunarodnih snaga. Vidite šta radi Kurti, gradi nelegalne baze, postavlja policiju i daje im mogućnost da patroliraju, hapse Srbe, pucaju na njih... Za te ljude koji dovoze tu robu KiM je satavni deo Srbije. I onda kada je Haradinaj donosio odluku o zabrani srpske robe, oni time žele da taj deo pretvore u geto. Mi svakog dana moramo da podižemo frku i da ukazujemo da je na delu sprovođenje humanitarne katastrofe Aljbina Kurtija, ne bi li neko reagovao - kaže Petković i dodaje:

Foto: Zoran Sinko

- Osmoro Srba se i dalje nalazi u pritvornim centrima u Podujevu i Gnjilanu. Svih osmoro Srba su uhapšeni na pravdi Boga, imamo snimke gde se vidi da i Dušan i Radoš sede, gde ih uvlače u svoj kordon. Mirno su protestovali kao što čine i drugi Srbi - zaključuje Petković. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara

pre 10 meseci

Kurti je sam sebi iskopao jamu, povlači očajničke poteze.

Vele

pre 10 meseci

Čoveče,prestani više da se pojavljzješ.Svojim pojavom i svojim lažima sami iritiraš narod.Palamuduš a ništa ne smete da preduzmete?

Tijana

pre 10 meseci

Vreme je da neko reaguje i da Kurti prestane da maltretira Srbe na KIM vec da ih pusti na miru da zive normalan zivot na svojim ognjistima.

Dragoljub

pre 10 meseci

Sta je sa pustenim siptarima? Nijedan clanak? E bas ste fukare od novinara. Inace vas pratim, i za Vucica sam. I de nemoj da se neko nebi z****** i objavio ovaj komentar, ovo nije za javnost!

Djole

pre 10 meseci

Kurti ne preza ni od čega da bi došao do svojih ciljeva, ali država Srbija neće Srbe na Kosovu i Metohiji ostaviti same i na sve načine se trudi da ih zaštiti.

Milka

pre 10 meseci

Kurti je skroz izgubio kompas razuma. Seje haos među narodom. Podrška za Srbe na KiM

lol

pre 10 meseci

bruka sto se pustaju teroristi.. nema drzave nema pravde..

Mia

pre 10 meseci

Kurti mora da se urazumi i da pocne da pronalazi resenja za svoje probleme na civilizovan nacin!

Jelena

pre 10 meseci

Kurti ostavlja Srbe bez hrane,vode,lekova. Bolnice nemaju kiseonik što je stvarno van zdrave pameti.

Jelena

pre 10 meseci

Preživece Srbi i to. Srbija neće dopustiti da nas narod na KiM bude bez hrane i lekova ali Kurti je zlo neviđeno. Sad će gladju da muči Srbe. Ološ.

Miki

pre 10 meseci

Kurti je izmakao kontroli i napada i terorise sve sto ima veze sa Srbijom i ocigledno ne misli da stane jer Medjunarodna zajednica i Zapad cute!!!

Sanja

pre 10 meseci

Kurti pokušava da iznuri Srbe sa KiM glađu i da ih slomi.

Anika

pre 10 meseci

I opet isti scenario. Kurtijevi ljudi budu optuzeni , pa pusteni, jer da nisu, pritisci na Vucica bi bili sve veci

Zvezdica

pre 10 meseci

Kurti ne prestaje sa ugrožava srpski narod na Kosovu.

Zvezdica

pre 10 meseci

Kurtijev teror nad srpskim narodom prevazilazi sve granice, prešao je granicu zdravog razuma.

Nele

pre 10 meseci

O Kurtijevim akcijama treba sazvati hitno zasedanje Saveta Bezbednosti.

Zvezdica

pre 10 meseci

Nadam se da će doći dan, kada će Kurti da odgovara za sve što je uradio Srbima na Kosovu.

Nana

pre 10 meseci

Za ljude koji tu dovoze robu Kosovo je satavni deo Srbije

Marija

pre 10 meseci

Kurti ne dozvoljava kamionima ulaz na KiM, hapsi nevine ljude, bije ih, maltretira. Neće da naša roba uđe na teritoriju Kosova. Šta dalje?

Veki

pre 10 meseci

Za Kurtija je malo dozivotna robija a i za njegove gazde

Andjela

pre 10 meseci

Kurti je hodajuća mina, sve razara, Srbiju, njen narod, njeno srce KiM.

Tanja

pre 10 meseci

Kurti sve što radi radi da uništi Srbe na Kosovu i Metohiji. Njegovom teroru treba neko da stane na put. Dosta je bilo.

Anka

pre 10 meseci

Kurti je jedan ološ i nasilnik ali neće još dugo bliži mu se kraj!

Mila

pre 10 meseci

Doci ce dan kad ce Kurti shvatiti da nema dalje da je Srbija jaka i istrajna kao i gradjani koji svakodnevno protestuju za svoja prava

Andrijana

pre 10 meseci

Kurti je covek kome je teror naseg naroda u Krvi.

Pavle

pre 10 meseci

Kurti sa svojom nasilnickom politikom prema Srbima zeli da izazove humanitarnu katastrofu zabranom prolaske srpskih kamiona i robe.

Petar

pre 10 meseci

Kurtijeva politika se iskljucivo zasniva na tome da zagorca zivot nasem narodu na KIM.

Deki

pre 10 meseci

Dobro je receno, svaka rec na mestu! Srbija je pravna drzava i sud koji odlucuje. Nema potrebe sa napadima na predsednika, a Madjarska je uvek bila nas veliki prijatelj!

Nenad

pre 10 meseci

Necemo dozvoliti Kurtiju da zbog njegovih bezumnih mera nas narod na KIM strada.

Nebojsa

pre 10 meseci

Medjunarodna zajednica mora da urazumi Kurtija da ukine protiv pravne i anticivilizacijake mere protiv srpskog naroda na KIM.

Petar

pre 10 meseci

Neka je Evropu i svet sramota sto se u 21. veku dopusta da vrsi teror i ljudima onemogucava peistup osnovnim zivotnim namirnicama

Gorica

pre 10 meseci

Kurti je smislio jos jedan nacin kako da mori Srbe na KiM, tako sto ce ih ostaviti gladne.

veselin

pre 10 meseci

KUrtijevo nasilje nad Srbima se nastavlja u svim oblicima.

Gojko

pre 10 meseci

Na ovim metoda sto Kurti sprovodi pozavideli bi mu i nacisti.

lora

pre 10 meseci

Kurti pribegava nacistim metodama, pokusava da izgladjuje nas narod na severu KiM.

Ivan

pre 10 meseci

Srbija je pokazala da smo pravna država, mi ne hapsimo ljude po tajnim spiskovima

Ivan

pre 10 meseci

Na KiM više ni jedan Srbin nije bezbedan od terora Prištine

Gojko

pre 10 meseci

Kurtijeva zelja je da sve nacine protera sve Srbe sa KiM, a jedna od mera u ispunjenju tog cilja je da ostavi gladan nas narod, kako bi napustili podrucije severa.

Ivan

pre 10 meseci

Najtužnije je što cela međunarodna zajednica ćuti ili mlako reaguje na teror koji sprovodi Kurti

Ivan

pre 10 meseci

Zahtevamo da pre svega Zapad reaguje mnogo odlučnije i prekine teror nad Srbima

Ivan

pre 10 meseci

Nastavlja se brutalni teror Kurtija nad Srbima koji čuvaju svoja ognjišta

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija