• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.07.2023

08:28

Elektronsku naplatu putarine smo doveli do savršenstva! Mandić i Savić na Informer TV: Topla preporuka za putovanje je zdravstveno osiguranje! (VIDEO)

Informer

Live TV

Elektronsku naplatu putarine smo doveli do savršenstva! Mandić i Savić na Informer TV: Topla preporuka za putovanje je zdravstveno osiguranje! (VIDEO)

Podeli vest

Nebojša Mandić i Darko Savić u gostovanju na Informer TV govorili su o stanju na putevima u sezoni, kao i gužvama na graničnim prelazima.

- Iz dosadašnjeg iskustva vozači najviše kreću na put petkom i subotom prepodne. Prvi dan u nedelji nije preterano opterećen po pitanju izlaza iz Srbije. Iako je sezona krenula pre nekoliko dana, ne oseća se gužva - ističe Mandić.

Savić kaže da je elektronska naplata putarine sve zastupljenija.

- Svako vreme tokom nedelje je pravo vreme za odmor, ali ponedeljak jeste dan kada nemamo gužve na putevima, ali petkom je pojačan intenzitet saobraćaja. Najbolje je krenuti ujutru rano kada smo naspavani, i to je najbezbednije - rekao je Savić i dodao:

- Na naplatnim rampama nemamo gužvi jer smo zaista maltene doveli elektronsko plaćanje putarine do savršenstva, čekamo još nekoliko zemalja u regionu da to sve bude besprekorno. Zemlja u regionu sa najviše elektronskih tagova, čak preko 700 hiljada, smo upravo mi. Svakim prelaskom preko naplatne stanice tagom, ostvarije se popust od 6%. Isto tako, ako krenete do Grčke, mnogo ćete brže prolaziti jer putarina će vam biti naplaćena elektronski. 

Foto: Miloš Rafailović

 

Mandić ističe šta je potrebno za siguran put i bezbedno putovanje.

- U toku letnje sezone najviše zadržavanja su Gradina i Preševo, jer tu u tranzitu najviše kreću kako naši turisti, tako i turisti iz inostranstva. Na putovanje treba ići sa paketima pomoći na putu, to je nekako obavezno. Na web prodavnici AMSS imaju razni paketi, kao i u našim bazama, prodavnicama i benzinskim pumpama. Takođe, obavezna je međunarodna vozačka dozvola, a ukoliko nije vaše vozilo takođe i međunarodno ovlašćenje - rekao je Mandić i dodao:

- Naši grašani često imaju problem kada odu negde, javljaju se sa problemom da ne mogu da iznajme vozilo upravo jer nemaju međunarodnu vozačku dozvolu. Topla preporuka je putno zdravstveno osiguranje, jer to je neka preventivna mera.

Mandić ističe da pomoć AMSS je ažurna i brzo dostupna svim vozačima u Srbiji.

- Naši operateri u pozivnom centru AMSS rade 24 sati dnevno. Ukoliko se nešto desi, pomoć šaljemo odmah. Nekada to bude čak 5minuta čekanja, a nekada pola sata, sat vremena. Mi nismo dostupni samo našim članovima, već svim vozačima u Srbiji - rekao je Mandić.

Savić napominje da je Srbija mesto koje spaja istočnu i zapadnu Evropu.

- Mislim da je turistička sezona krenula ovog vikenda. Smatram da ćemo celo leto beležiti povećan intenzitet saobraćaja. Srbija je najznačajniji koridor između zapadne i istočne Evrope, što dovodi do visokog intenziteta vozila. Iz godine u godinu beležimo rekordan broj vozila na atoputevima, a ove godine očekujemo preko 70 miliona vozila da prođu našom državom - rekao je Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija