• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2023

13:08

Vaučeri planuli kao alva! U Info jutru otkrivamo koje destinacije su najtraženije, a ova mesta su u ekspanziji!

Zoran Sinko

Live TV

Vaučeri planuli kao alva! U Info jutru otkrivamo koje destinacije su najtraženije, a ova mesta su u ekspanziji!

Podeli vest

Sezona odmora je počela, mnogi od nas jedva čekaju da spakuju kofere, a olakšvajuća okolnost su vaučeri uz pomoć kojih se na letovanje može otići daleko jeftinije.

Vaučerima veoma povoljno možete da obezbedite odmor za sebe i celu porodicu, a kako su se naši građani oduševili ovim subvencijama i koliko su tražene, pričali smo sa našim gošćama.

Dunja Đenić iz Ministarstva turizma kaže za Informer TV da se pravila i uslovi za dobijanje vaučera nisu promenili, te da su isti kao prethodnih godina.

Foto: Zoran Sinko

 

- One kategorije koje se najviše interesuju su penzioneri, zaposleni sa primanjima do 70.000, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava kao i oni koji imaju 65 godina, a nisu stekli pravo na penziju - kaže Đenić.

Ona dodaje da je neophodno da ugostitelji budu evidentirani u centralnom informacionom sistemu.

- Kada građani dođu u Poštu za prijavu, moraju da imaju već izdatu rezervaciju. Potrebna su za prijavu lična dokumenta, kao i potvrde da li je reč o studentu, penzioneru ili potvrdu da je neko nezaposlen - ističe Đenić.

Jelena Popović iz Turističke organizacije Srbije navodi da naši turisti najviše biraju banje.

- Sokobanja, Vrnjačka banja, Banja Kovičjača su dominantne. Ali među planinama i uopšte prednjači Zlatibor, takođe su svima interesantni i planinski centri. Od početka godine podeljeno je više od 250.000 vaučera, što govori dosta o interesovanju. Gostima je priroda prvi kriterijum za izbor godišnjih odmora. Takođe i razne manifestacije su u toku, najviše ih je u letnjim danima, i to privlači turiste - navodi Popovićeva.

Dodaje da je podela vaučera dodatno produžila sezonu.

- Produžio se i dan boravaka na određenoj destinaciji, a sela su ta koja su dobilka svoju priliku i sve više su interesantna - kaže naša sagovornica.

Dunja Đenić potvrđuje da su penzioneri najzainteresovaniji za korišćenje vaučera.

- Manje je interesovanje kod studenata, ali i njih pozivamo da se odmaraju u Srbiji - rekla je ona.

Jelena Popović navodi da može da preporuči bukvalno celu Srbiju, kada je odmor uz olakšice u pitanju.

- Možda treba oktiri Zlatar, proći Dunavom, posetiti naše vinarije. Veliki broj stranih turista takođe dolazi u Srbiju i tu imamo rast. Naša ponuda je jako interesantna njima, tako da mislim da se kao destinacija sve više razvijamo. Takođe smo i destinacija koja se najbrže oporavila posle korone. Radimo na tome da ova godina bude nova rekornda godina kada je posećenost u pitanju - ističe Popovićeva.

Govoreći o cenama smeštaja Dunja Đenić navodi da sve zavisi od naših prohteva i šta smo izabrali.

- U zamahu je razvoj seoskog turizma i oko Golije, Negotina, Rajac, sve zahvaljujući vaučerima. Glavni benefit je upoznavanje Srbije i različitih destinacija - zaključuje Đenić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija