• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

24.07.2023

13:03

Suze u studiju Informer TV! Potresna ispovest Nine Katane, mame heroine: Kako ići dalje kada izgubiš dete? (VIDEO)

Btanko Pantelic

Live TV

Suze u studiju Informer TV! Potresna ispovest Nine Katane, mame heroine: Kako ići dalje kada izgubiš dete? (VIDEO)

Podeli vest

Mala Nađa je rođena sa rascepom kičmenog stuba i nakon četiri reanimacije, preminula je od sepse u decembru prošle godine. O strahovima, borbi i težini života nakon gubitka deteta priča njena majka, Nina Katana, gostujući na Informer TV.

Mala Nađa je rođena sa rascepom kičmeng stuba, i odmah nakon rođenja je prvih godinu dana svog života provela na dečijoj klinici u pratnji svoje mame Nine.

- 1. avgust sam se porodila i na svet je došla Nađu polse redovne trudnoće. Niko od doktora nije vide rascep kičmenog stuba ni na jednom ultrazvučnom pregledu. Znala sam da nešto nije uredu onog momenta kada mi je nisu dali u ruke da je spustim na grudi i tek tada su pitali ko vam je radio eksperni ultra zvuk kada nije video ovakvu anomaliju. Nađu su odmah odveli na dečiju kliniku i tada sam postala majka pratilja, pa moram naglasiti da je slaba veza između porodilišta i dečije klinike jer majke u tom momentu ostaju potpuno same. Posle godinu dana u bolnici, bezbroj intervencija, četiri reanimacije, pucanja plućne maramice, Nađa je preminula u decembru od sepse - priča Nina kroz suze.

Foto: Branko Pantelić

 

Kada dete ima sondu to je onda indikacija da vam ponude opciju da ga ostavite u dom za nezbrinutu decu.

- Roditeljima je izuzetno teško kada se dete rodi sa problemom. Moje dete je bilo najteži slučaj, kakp sam tek kasnije saznala. Možda zvuči surovo ali bilo mi je teško da prihavatim Nađu kao dete sa smetnjama u razvoju. Posle svih operacija koje je preživela sa nepunih mesec dana, ti samo želiš da dete prestane da pati i tada shvatiš da za nju smrt nije bila ono najstrašnije. Sa druge strane, mnogo je teško majkama pratiljama koje kod kuće imaju decu. Ja imam dva starija sina, pa sam ih zvala uveče da im pričam priče kako bi se lakše uspavali - kaže Nina Katana koja je pokrenula akciju za pomoć majkama pratiljama i koja piše knjigu o životnim pričama majki koje se bore uz svoju decu.

- Posle Našine smrti čula sam se sa drugim majkama i rodila mi se ideja da u znak zahvalnosti pošaljem poklon jednoj od njih. Zatim sam htela da pomognem i drugim ženama, pa sam objavila to na društvenim mrežama i javilo se 150 žena. Tada sam tu akciju nazvala "Spomen na Nađu Katanu" - ističe Nina.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vesić jasan: Opozicija plasira laži o investicijama u Novom Sadu i Nišu!
Politika

Vesić jasan: Opozicija plasira laži o investicijama u Novom Sadu i Nišu!

Deo opozicije plasira laži u vezi sa Novim Sadom i Nišom sa ciljem da dokaže kako se u te gradove ulaže manje nego u Beograd, izjavio je član Predsedništva SNS Goran Vesić i dodao da građanke i građani treba da znaju da se i u druga dva najveća grada u Srbiji vodi politika razvoja, investicija i izgradnje koja obezbeđuje nova radna mesta i viši životni standard.

26.05.2024

14:29

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija