• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2023

16:23

Srbi pod totalnom okupacijom! Aljbin Kurti već 80 dana sprovodi teror na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Informer TV

Live TV

Srbi pod totalnom okupacijom! Aljbin Kurti već 80 dana sprovodi teror na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Podeli vest

Tema dana na Informer TV o kojoj se polemisalo bila je Aljbin Kurti koji mesecima teroriše srpski narod na KiM dok Međunarodna zajednica ćuti i potpomaže njegove terorističke akte stvaranja tzv. "velike Albanije".

Punih 80 dana traje teror na KiM i Srbi koji su zatočeni u zatvorima, nepravedno su osuđeni od strane prištinskih institucija. Aljbin Kurti želi da etnički očisti Kosovo i Metohiju i stvori "veliku Albaniju".

Demo Beriša iz Matice Albanaca u Srbiji i poslanica SNS Danijela Vujičić razgovarali su o ovim događajima na Informer TV.

Kako je navela poslanica SNS Danijela Vučićević, jedan deo Međunarodne zajednice stoji iza ideja Aljbina Kurtija o pravljenju "velike Albanije", dok jedan deo Evropske Unije finansira terorističke projekte Kurtija.

- Kurti je povukao samo 25% jedinica ROSU sa severa Kosova i Metohije, umesto da se svi specijalci povuku. Na snazi je zaabrana srpskih robe i lekova na Kosovu i Metohiji, takođe tu je i zatvaranje srpskih firmi. Srbima definitivno preti humanitarna katastrofa. Jedan deo Međunarodne zajednice stoji iza ideja Aljbina Kurtija o pravljenju "velike Albanije", dok jedan deo Evropske Unije finansira terorističke projekte Aljbina Kurtija - kazala je Vujičić.

Foto: Masha Bandjur

Danijela Vujičić

 

Kurti želi da bude Balkanski Zelenski i da započne oružani sukob sa Srbijom.

- Međunarodna zajednica ćuti na Kurtijevo divljanje dok on vrši pogrom Srba i konstantno zastrašivanje i hapšenje našeg naroda. Postavlja do zuba naoružane albanske specijalce na ulice Kosovske Mitrovice i tako okupira naš narod. Optužili su lažno naše ljude da su došli u sukob sa KFOR-om, samo da bi bili uhapšeni. Kurti očajnički pokušava da bude "Zelenski Balkana" i započne oružani sukob sa Srbijom - rekla je Danijela Vujičić.

Sve ono što ima prefiks Republike Srbije nije dobrodošlo u Kurtijevom režimu, navodi Demo Beriša iz Matice Albanaca u Srbiji.

- Srbi su u ovom trenutku pod teškim okolnostima na Kosovu i Metohiji. Ukidanjem MTS-a na Kosovu i Metohiji ukidaju se i osnovna prava Srba. Sve ono što ima prefiks Republike Srbije nije dobrodošlo u Kurtijevom režimu. Kurti sa jedne strane propagira sklanjanje tzv. kosovske policije sa severa Kosova, a sa druge strane su i dalje prisutni policajci u civilu - naglašava Beriša.

Aljbin Kurti želi da pravi veliku Albaniju.

- Vlada Aljbina Kurtija pokušava na sve načine da započne vojni konflikt, dok Aleksandar Vučić pokušava putem mira da reši probleme. Kurti želi da Kosovo i Metohiju spoji sa delovima Makedonije i Crne Gore i tako utaba put za "veliku Albaniju" - zaključuje Beriša.

Foto: Masha Bandjur

Demo Beriša



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija