• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

08:31

Četiri strane "sumnjive" nakon Prigožinove smrti! Istina će se saznati tek za 50 godina! (VIDEO)

Informer

Live TV

Četiri strane "sumnjive" nakon Prigožinove smrti! Istina će se saznati tek za 50 godina! (VIDEO)

Podeli vest

Glavna vest u svim medijima ovih dana je da je avion u kome se nalazio šef Vagnera Jevgenij Prigožin pao u Tverskoj oblasti. Tim povodom u Info Jutru na našoj televiziji gosti su Emil Zornić iz Omladinske mreže Srbije, Nikola Antić, stručnjak za međunarodnu bezbednost i novinar Dragan Vujičić.

Vest da je na spisku putnika privatnog aviona "Embraer Legacy" bio i šef Vagnera i njegova desna ruka Dmitrij Utkin kao bomba je odjeknula u svetskim i domaćim medijima. Stručnjaci su otkrili šta nas očekuje danas, dva dana nakon nesreće.

- Danas čekamo novu bombu, mi svaki dan imamo novu bombu koja dolazi sa tog usijanog prostora. Sad svaki dan imamo rat narativa, Ukrajina više ratuje narativima nego oružjem. Jedan od tih narativa je da su se iskrcali na Krim, eksplozija u centru Moskve... Smrt Prigožina je velika vest, pitanje je ko je odgovoran za njegovu smrt. Podjednako su "sumnjive" i Moskva, i Ukrajina, i zapadne sile, i Poljska... I Poljska bi mogla da bude zainteresovana za njegovu smrt, jer je udarna pesnica Vagnera raspoređena na granici Belorusije - rekao je Vujičić i dodao:

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Imamo četiri, pet, relativno verodostojnih okrivljenih, ali ne možemo da kažemo ko bi mogao da bude umešan. -

Naš gost rekao je i da okrivljene možemo tražiti i u Rusiji.

- Korupcija u Rusiji je ogromna, postoje ljudi koji bi ga prodali. Šta će biti sa Vagnerom? Oni su jedna od 22 paravojnih jedinica.Videćemo šta će biti sa sirijskim operacijama, sa afričkim, da li će ih preuzeti neko drugi.  -

Bomba bila u delu gde je prtljag?

Teško je poverovati da je ruska PVO oborila avion u kome su se nalazili Vagnerovci, istakao je Emil Zornić iz Omladinske mreže Srbije.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Prva informacija je bila da je ruska PVO oborila, zatim da je bomba ili neka bespilotna letelica... To sa bombom može da bude realno, jer ove dve varijante "ne piju vodu", da Rusija koristi svoj PVO da ruši avion na svojoj teritoriji, a Ukrajina nema te mogućnosti. Da li je to bio neki paket koji je poslat kao deo prtljaga ili je ona bila ugrađena, čak se pojavila i informacija da je neko od putnika aktivirao bombu - istakao je naš gost.

Stručnjak za međunarodnu bezbednost Nikola Antić kazao je da će se prava istina saznati tek pola veka kasnije.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Ovo što se desilo, što smo gledali kao fenomen iznad Tverske oblasti gde je pao avion, mi to smao možemo tako da posmatramo. Ako gledamo na drugi način, imaćemo niz definformacija. Šta se desilo, to niko u Srbiji ne može da zna. Šta se desilo sa Prigožinom, znaćemo za 50 godina kada se skine oznaka poverljivosti sa dokumenata - zaključio je Antić.

Šta će se dalje dešavati u slučaju "Prigožin", pogledajte u videu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!
Politika

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!

Nakon obraćanja poslanika Dragana Đilasa (Srbija protiv nasilja) koji je izneo niz primedbi na sastav nove Vlade Srbije, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov poručio je da je Đilas govorio o Kosovu i Metohiji, a da nema prava da govori o Kosovu i Metohiji čovek koji je na organima svoje stranke dao nalog svoj potpredsednici da na forumu Zapadni Balkan potpiše deklaraciju u kojoj se svi oni zajedno, uključujući i tu stranku i druge socijaldemokratske stranke Balkana, zalažu za što brži ulazak Kosova u Evropsku uniju.

02.05.2024

11:37

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija