• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2023

08:46

Moćni ciklon hara Grčkom, srpski turisti na udaru opasnog nevremena! Stručnjaci apeluju: Pratite upozorenja! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Moćni ciklon hara Grčkom, srpski turisti na udaru opasnog nevremena! Stručnjaci apeluju: Pratite upozorenja! (VIDEO)

Podeli vest

Nevreme koje je zadesilo Grčku, na čijem putu su se našli i srpski turisti, bila je tema u Info jutru o kojoj su govorili gosti, meteorolog Ivan Ristić, Dušan Anastasov iz agencije "Big Blue" , novinarka Sanja Ožegović i Miloš Milenković iz Centra za vanredne situacije.

Meteorolog Ivan Ristić rekao je da su padavine na Pilionu za nekoliko dana nadmašile Beograd količinski, jer kod nas toliko kiše ne padne za celu godinu.

- U Grčkoj je palo kiše za dva dana, koliko padne u Beogradu na godišnjem nivou. Tri dana ranije sam na vremenskoj prognozi upozorio ljude na obilne padavine. Na Pilionu će moći da očekuju desetak dana lepog vremena - govorio je Ristić.

 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Ivan Ristić

 

Dušan Anastasov iz agencije "Big Blue" istakao je da su letovi u pojedinim delovima Grčke regularni i da turisti uvek treba da provere vremensku prognozu pre nego što rezervišu smeštaj.

- Najavljivali su padavine na poluostrvu Pilion, jer pre nekoliko dana su tamo bile obilne kiše, otkazivanje aranžmana nije regularno, ali turisti bi trebali da se informišu o padavinama pre nego što rezervišu smeštaj. Na Skijatosu letovi funkcionišu i kažu nam da se već juče stanje regulisalo. Za naše turiste mogu da kažem da su na sigurnom - rekao je Anastasov.

Miloš Milenković iz sektora za vanredne situacije naveo je kako je najbitnije za turiste da prate uputstva grčkih vlasti i da pomoć uvek mogu potražiti u ambasadi Srbije.

- Najbitnije za naše turiste je da prate uputstva i upozorenja grčkih vlasti, a ukoliko im je potrebna pomoć, uvek se mogu obratiti ambasadi. Nakon padavina sledi duži proces da se srede ulice, popravi šteta i ponovo reguliše saobraćaj. Jedan naš tim je tamo od 24. avgusta na teritoriji grada Aleksandropolisa i već 14 dana su uključeni u gašenje šumskih požara tako da uvek gde ima rizika na međunarodnom i domaćem nivou uvek smo aktivni. Kad su poplave u pitanju, bitno je redovono se informisati o vremenu - istakao je Milenković.

Foto: Zoran Sinko

Dušan Anastasov, Miloš Milenković i Ivan Ristić

Novinarka Sanja Ožegović se uključila u Info jutro iz Atine i izjavila da je materijalna šteta velika ali da među ljudima nema panike i da je ovaj ciklon veći nego bilo koji do sada.

- Situacija u Atini je loša kao i u ostatku Grčke jer su automobili potopljeni, ulice su pune djubreta, nastala je i materijalna šteta. Ovaj ciklon je mnogo veći po količini vode koja se sručila na zemlju nego ikad do sad. Među ljudima nema panike u samoj Atini, ali rekla bih da je situacija malo drugačija u pogođenijim predelima - navela je Ožegovićeva.

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija