• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2023

14:50

Srbija poručila Ujedinjenim nacijama! Štitićemo svoj narod na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Informer

Live TV

Srbija poručila Ujedinjenim nacijama! Štitićemo svoj narod na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Podeli vest

Odlučno i hrabro obraćanje Ujedinjenim nacijama predsednika Vučića, o ciljevima Srbije da čuva svoj narod, analizirali su gosti Teme dana, pomoćnik dirketora kancelarije za KiM Miloš Terzić, profesor na Institutu za politička istraživanja Zoran Milosavljević i Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost.

Pomoćnik dirketora kancelarije za KiM Miloš Terzić, istakao je da je Srbija uvek negovala suverenu politiku i da su problemi u Ukrajini, direktan nastavak projekta Zapada koji je ovde realizovan 1999. godine.

- Predočili smo kako ćemo se u narednom periodu boriti za interese svog naroda, i da smo uvek negovali suverenu politiku ali i da negujemo naše kulturno-istorijsko nasleđe. Kurti je hapšenjem Srba dokazao da je u pitanju etničko čišćenje i da želi da završi ono što je započeto 1999. godine. Imali smo priliku da čujemo od UN, da je negovanje teritorijalnog integriteta njen prioritet, a predsednik Vučić je u svom istorijskom govoru upravo ukazao na licemerje Zapada, taj primer nije primenjen u Srbiji krajem devedesetih - rekao je Terzić.

Foto: Zoran Sinko

Miloš Terzić

 

Terzić je dodao kako je Republika Srbija uradila sve kako bi pomogla ljudima koje Kurti trenutno tamniči samo zato što su prolazili ulicom ili pitali zašto im lažna država Kosovo uzima imovinu.

 U ovom trenutku na Zapadu se ne poštuju Kumanovski sporazum i Rezoluciju 1244. Nad Srbima je posle 1961. počinjen etnicid gde su masovno raseljavani sa KiM, a Kurti sad kidnapujući Srbe, pokušava da ih brutalno protera i potencijalno eskalira novi sukob. Republika Srbija je pružila svu neophodnu pomoć ljudima koji se nalaze u Kurtijevim kazamatima. Uhapsili su gospodina Elezovića koji je lošeg zdravlja, kao i ljude koji odu da institucijama prijave da im je imovina uzurpirana. Predsednik je zaslužan što lažna država Kosovo nije mogla da uđe u UN i UNESKO - rekao je Terzić.

Foto: EPA/Justin Lane

 

 

Profesor na Institutu za politička istraživanja Zoran Milosavljević izneo je kako je Srbija dala značajan doprinos čovečanstvu i kako je pokazala UN da će zastupati interese svog naroda.

- U našem stradanju mi smo uvek brinuli i o drugima, naš narod je dao čovečanstvu mnogo velikih ljudi, i napravio značajan doprinos u borbi za slobodu, a na kraju smo bili označeni kao zločinci i kršioci međunarodnog prava. Jučerašnji govor našeg predsednika je bio impresivan jer je za pola sata, uspeo da pokaže UN da zastupa svoj narod. Ne odstupamo od evropskog puta, ali nećemo da odustanemo od svojih interesa, obavezali smo se na taj put i ne pristajemo na destruktivno ponašanje Zapada - rekao je Milosavljević.

Foto: Zoran Sinko

Zoran Milosavljević i Miloš Terzić

 

Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost naveo je kako Srbija povlači crvenu liniju ,da je odlučna u čuvanju svojih bilateralnih odnosa i da se kroz istoriju, uvek opirala velikim silama.

- Vučićev učinak u Ujednjenim nacijama, bio je pravi primer jake i državotvorne politike, gde su velike sile mogle da vide da Srbija ostaje odlučna u čuvanju svojih bilateralnih odnosa. Jasno je da Srbija podvlači crvene linije i da je svesna menjajuće geopolitičke situacije, ali da nikada neće odustati od svog teritorijalnog integriteta jer je upravo Srbija, istorijski prva koja se odupirala okupaciji i nepoštovanju njenih državnih interesa - rekao je Đurđev. 

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bili smo prve žrtve razobručene sile - Jovanov: Vučić je rekao istinu u UN
Politika

Bili smo prve žrtve razobručene sile - Jovanov: Vučić je rekao istinu u UN

Predsednik Vučić je govorom na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pokazao i domaćoj i međunarodnoj javnosti kako izgleda kada stavove svoje slobodne zemlje iznosi slobodan i hrabar čovek, kome je mirna i čista savest, jer se danas, gotovo jedini na svetu, čvrsto drži svih principa i načela na kojima stoje Ujedinjene nacije.

22.09.2023

13:19

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija