• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2023

12:56

(VIDEO) Strane službe su krive za situaciju na KiM! Radun: Mesecima se vodi Kurtijeva kampanja nasilja nad Srbima!

Informer

Live TV

(VIDEO) Strane službe su krive za situaciju na KiM! Radun: Mesecima se vodi Kurtijeva kampanja nasilja nad Srbima!

Podeli vest

Da li je sukob u Banjskoj bio planiran od strane Aljbina Kurtija i stranih službi? Na ovo su nam odgovorili politički analitičar Branko Radun i analitičar Marko Šćepanović.

Politički analitičar Branko Radun ističe da ova situacija nije smela da se desi, ali da su naši ljudi bili izrevoltirani terorom i pritiscima privremenih prištinskih institucija na čelu sa Aljbinom Kurtijem.

- Pre ovog nesrećnog događaja u Banjskoj, sprovodila se mesecima kampanja nasilja Kurtija protiv Srba sa KiM i zato je došlo do eskalacije. Ova situacija nije smela da se desi, ali naši ljudi su bili izrevoltirani terorom i pritiscima privremenih prištinskih institucija na čelu sa Aljbinom Kurtijem - rekao je Radun.

Foto: Zoran Sinko

Branko Radun

Radun je naveo i da nameću godinama rat i sukobe, tako da nije isključen veći sukob između Srba i Albanaca, a strane službe su itekako odgovorne za eskaliranje sukoba.

- Nameću nam godinama rat i sukobe, tako da nije isključen veći sukob u budućnosti između Srba i Albanaca, a strane službe su i te kako odgovorne za eskaliranje sukoba mešanjem i planiranjem konflikta - kazao je Radun.

Analitičar Marko Šćepanović tvrdi da je ovo planirani monstruozni napad na Srbe i da mu je žao šiptarskog policajca, ali da je za sve kriv terorista Aljbin Kurti.

- Monstruozan zločin se desio u Banjskoj i tada su šiptari ubili tri Srbina i radovali su se kada su izdisali upucani Srbi. Ovo je orkestrirani i planirani napad na Srbe, da izazovu sukobe. Žao mi je šiptarskog policajca, ali za to je sve kriv šiptarski terorista Aljbin Kurti - tvrdio je Šćepanović.

Foto: Zoran Sinko

Marko Šćepanović

Naš sagovornik dodaje i da će predsednik Aleksandar Vučić na sve načine da zaštiti svoj narod, a da sprečavanje konflikta nije bilo moguće, jer su strane službe već upetljale duboko prste planiranje napada i izvršavanja terora nad Srbima.

- Država Srbija će naći način da se izbori sa eskalacijom na KiM, a predsednik Aleksandar Vučić će na sve načine da zaštiti svoj narod. Nismo mogli da sprečimo ovaj konflikt, jer su strane službe već upetljale duboko prste planiranje napada i izvršavanja terora nad Srbima - zaključio je Šćepanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod teksta:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Na ovaj način ostvarujete pravo na niže račune za struju: Evo gde se obavlja procedura sticanja ovog statusa
Društvo

Na ovaj način ostvarujete pravo na niže račune za struju: Evo gde se obavlja procedura sticanja ovog statusa

Socijalno ugrožеni građani sa statusom еnеrgеtski zaštićеnog kupca od 1. aprila imaju pravo na bеsplatnе količinе strujе, gasa..., a od maja je na snazi novi pravilnik po kojеm status еnеrgеtski ugrožеnog kupca ostvaruju čеtvoročlana domaćinstva čiji ukupan mеsеčni prihod nе prеlazi 65.261,92 dinara, objavljеno jе u Službеnom glasniku.

09.05.2024

10:51

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu
Društvo

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

„Er Srbija je dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beorada i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva. 

09.05.2024

10:39

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija