• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2023

14:42

(VIDEO) Nadrilekari haraju estetskom hirurgijiom! Doktorka: Vrše intervencije na žurkama!

Pedja Milosavljević

Live TV

(VIDEO) Nadrilekari haraju estetskom hirurgijiom! Doktorka: Vrše intervencije na žurkama!

Podeli vest

Sve veću pojavu nadrilekara u polju estetske hirurgije kao i opasnost koju mogu predstavljati po naše zdravlje u Info danu komentarisala je gošća, doktorka Joana Batsialo.

Doktorka Joana Batsialo istakla je da trenutno imamo dosta lekara koji ne poseduju medicinsko znanje i da se u pojedinim slučajevima zahvati vrše po kućama ili čak na žurkama.

- Imamo hiperinflaciju lekara koji nisu školovani, a imaju kurseve mada nekad ni to. Ovo pravi dezorganizovane institucije i razne intervencije se dešavaju po kućama, nekad čak i žurkama. Nedostatak kontrole lekara je problem, jer mi ne smemo da se reklamiramo, već da budemo preporučeni naspram svog znanja. Pre estetskih zahvata obavezno je da pacijent prvo ide na minimum tri konsultacije jer ovakvi zahvati su često trajne prirode - rekla je Batsialo.

Foto: Pedja Milosavljević

Joana Batsialo

Batsialo je dodala da pacijenti pred zahvat moraju da se detaljno konsultuju sa lekarom i da obavezno izbegavaju unošenje alkohola pre operacije.

 - Pacijent ima pravo da traži sertifikat za bilo koje sredstvo od hijalurona do implanta. Specijalizacija lekara treba da traje dve godine, a često imamo slučaj da brojni lekari počinju samostalno da rade bez nadzora. Jedan loš botoks može dovesti do totalnog zatvaranja jednog oka, utrnuća dela lica ili jake glavobolje. Pacijenti moraju da znaju da ne mogu iz kafića na intervenciju, već moraju da se detaljno konsultuju sa lekarom i da obavezno izbegavaju alkohol pred zahvat - rekla je Batsialo.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija