• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Izvor

03.10.2023

12:50

Devojčica iz Beograda ugostila u svom domu dve devojčice iz Hrvatske! U toku je 54. Međunarodni susret dece Evrope "Radost Evrope"! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Devojčica iz Beograda ugostila u svom domu dve devojčice iz Hrvatske! U toku je 54. Međunarodni susret dece Evrope "Radost Evrope"! (VIDEO)

Podeli vest

54. Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope“ održava se u Beogradu do petka 6.10. Osnivač i pokrovitelj Međunarodnog susreta dece Evrope je Gradska uprava Grada Beograda, a izvršni producent je Dečji kulturni centar Beograd.

Gosti "Info dana" su Ivana Teodorović Stojanović, PR Dečjeg kulturnog centra Beograda, kao i Ana Mihajlović i Bepina Bričević, devojčice iz Hrvatske koje su došle u Beograd u goste. Njihova domaćica i naša gošća je Hana Mioković iz Beograda.

Ivana Teodorović rekla je kako je nekada bio običaj da su ljudi uzimali godišnji odmor kako bi učestvovali u srpskom brendu "Radost Evrope".

Foto: Pedja Milosavljević

Ivana Teodorović Spasojević

-Najlepše u ovoj manifestaciji je njihovo druženje. Deca borave u domovima svojih vršnjaka i na taj način upoznaju naš grad i našu kulturu. Ove godine imali smo hrvatsku televiziju koja će i za Split i za Zagreb imati prilike da predstave ovu našu lepu manifestaciju- rekla je Ivana Teodorović.

Ana Mihajlović i Bepina Baričević iz Hrvatske podelile su sa nama svoje prve utiske o Beogradu.

Foto: Pedja Milosavljević

Ana Mihajlović Bepina Bričević i Hana Mioković

-Meni je ovde porodica sa tatine strane. Bila sam već u Beogradu. Vratiću se u Hrvatsku sa srpskim jezikom i naglaskom. Deca imaju prilike da vide kulture drugih zemalja i mogu da upoznaju nekog drugačijeg od sebe - ispričala je Ana Mihajlović.

-Ja sam ovde prvi put. Sve mi se sviđa u ovom gradu. Volela bih da ponovo dođem. Dopala mi se vaša Skupština. Ovde smo smeli da uđemo, a u Zagrebu ne smemo, što mi se baš svidelo. Podseća me na istoriju- rekla je Bapina Baričević.

Hana Mioković, domaćica iz Beograda ispričala je kako provodi vreme sa svojim drugaricama iz Hrvatske.

-Uveče najčešće pričamo u krevetu, igramo Istina-izazov kako bismo se bolje upoznale. Sa mamom sam se dogovorila gde ću da vodim drugarice. Juče smo išli u tržni centar i na tobogan. Ići ćemo i na kuglanje- podelila je sa nama Hana Mioković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija