• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

22:34

(VIDEO) Humanitarna katastrofa preti Srbima na KiM! Đorđevićeva: Šiptarskim teroristima je samo mrtav Srbin dobar Srbin!

Informer/Beta

Live TV

(VIDEO) Humanitarna katastrofa preti Srbima na KiM! Đorđevićeva: Šiptarskim teroristima je samo mrtav Srbin dobar Srbin!

Podeli vest

Blokiranje normalnog života srpskog stanovništva na severu KiM kao i humanitarnu katastrofu koje Prištinske vlasti svesno izazivaju, komentarisali su gosti Teme dana predsednik matice Albanaca Srbije Demo Beriša, borac za prava Srba na Kosmetu Ana Đorđević i urednik TV Most Lazar Stević.

Predsednik matice Albanaca Srbije Demo Beriša istakao je kako su SAD donirale dronove kosovskoj policiji kako bi lakše motrili na tzv. granične prelaze za šta nemaju ovlašćenje.

- Nemačka aktivno čini ključni problem u rešavanju problema na KiM. Aljbin Kurti je toliko radikalan jer je preprečio sve puteve koji vode na sever, počevši od velikih saobraćajnica sve do kozijih stazica. Ambasador SAD je kosovskoj policiji donirao dronove kojima mogu da nadziru tzv. granične prelaze iako nemaju ovlašćenje da to rade. Kurti se svakim danom budi misleći o novim načinima da ugrozi bezbednost Srba, pokazao je koliki je demokrata uskraćujući srpskoj deci pravo na školovanje i lečenje - rekao je Beriša.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Demo Beriša

 

Borac za prava Srba na Kosmetu Ana Đorđević ističe da je Aljbin Kurti u Srbiji osuđen za terorizam, ali da je od 15 godina na koje je osuđen odslužio samo dve i da se posle žalio na uslove u srpskom zatvoru.

- Ovo što narod na KiM trpi predstavlja finalni koraku konačnom etničkom čišćenju Srba iz regiona. Oduzimanjem prava na lečenje, zaradu i miran život ostalo je još samo vazduh da im uzmu. Za šiptarske teroriste je samo mrtav Srbin dobar Srbin. Lično mi je muka od apelovanja na međunarodnu zajednicu da urazumi Kurtija, kada su to sve ljudi uz čiji blagoslov on sve ovo radi. Kurti je pravosnažno osuđen u našoj državi za terorizam na 15 godina, od kojih je odležao dve, a posle se žalio na uslove u zatvoru zbog čega mu poručujem da će mu sledeći put uslovi biti odlični jer iz njega neće izaći - rekla je Đorđevićeva.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ana Đorđević

 

Urednik TV Most Lazar Stević objasnio je da će nestašicom zaliha lekova i kiseonika u kliničkim centrima najpogođenija pored pacijenata biti novorođenčad.

- Situacija na severu KiM je zaista ozbiljna jer trenutno nema lekova, novca i osnovnih namirnica, situacija je jako teška jer narod ne može da podigne plate, jer prelaz Jarinje koji je jedini ovlašćen da prenosi gotovinu sada za to zatvoren. Nadamo se da neće doći do nestašice ključnih zaliha u kliničkim centrima, poput kiseonika i određenih lekova jer to može ugroziti pacijente a pre svega novorođenčad - rekao je Stević. 

Celu emisiju Teme dana pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija