• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

09:29

Ako zarate Iran i Izrael, čeka nas totalni krah ekonomije! Vasić: Rusi će biti glavni distributer nafte! (VIDEO)

pedja milosavljevic/Shutterstock

Live TV

Ako zarate Iran i Izrael, čeka nas totalni krah ekonomije! Vasić: Rusi će biti glavni distributer nafte! (VIDEO)

Podeli vest

Da li nam preti svetski ekonomski rat zbog sukoba na Bliskom istoku i kako će konflikt između Irana i Izraela uticati na ekonomiju, odgovaraju nam na Informer Tv finansijski konsultant Vladimir Vasić i ekonomski analitičar Bojan Bojković.

Ekonomski analitičar Bojan Bojković navodi da bi sukob Izraela sa Iranom dovelo do svetskog ekonomskog rata i da ako bi došlo do ovakvog razvoja situacije desio bi se ogromni potres cele svetske ekonomije.

- Ovaj rat može da bude lokalizovan, proširen na okolne zemlje ili da dođe do direktnog okršaja sa Iranom što bi dovelo do svetskog ekonomskog rata. Kada bi došlo do ovakvog razvoja situacije došlo bi do ogromnog potresa cele svetske ekonomije, cena nafte bi skočila u nebo, kao i još neki bitni proizvodi - naveo je Bojković.

Finansijski konsultant Vladimir Vasić ističe da je izraelska ekonomija veoma jaka i da je pri samom je vrhu svetske ekonomije i da se često postavlja pitanje kako u pustinji i tako maloj zemlji Izrael beleži visoke stope rasta sveukupnog ekonomskog stanja.

- Izraelska ekonomija je veoma jaka i pri samom je vrhu svetske ekonomije, u odnosu na to koliko ima stanovnika. Često se postavlja pitanje kako u toj pustinji i tako maloj zemlji, Izrael beleži visoke stope rasta društvenog proizvoda i sveukupnog ekonomskog stanja - rekao je Vasić.

Foto: Pedja Milosavljević

Bojan Bojković i Vladimir Vasić

 

Naš sagovornik dodaje i da bi sukob između Irana i Izraela bi doveo do nenormalnog poskupljenja nafte, kao i da ako dođe do toga Rusija bi profitirala i postala glavni distributer nafte.

- Sukob između Irana i Izraela bi doveo do nenormalnog poskupljenja nafte, a ako dođe do toga Rusija bi profitirala i postala glavni distributer nafte. Stanje na berzi je već počelo da se uzdrmava, a u slučaju proširenja rata, može da nam preti i ekonomska kriza - zaključio je Vasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija