• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.10.2023

18:55

Ovaj Srbin je jedini čovek na svetu koji se bavi ovim poslom! Uživa u radu, a zarađuje lepe pare! (VIDEO)

Shutterstock/printscreen

Live TV

Ovaj Srbin je jedini čovek na svetu koji se bavi ovim poslom! Uživa u radu, a zarađuje lepe pare! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Pre večere" posetili smo jedan beogradski restoran priča priču u slikama, i to slikama koje se slikaju espreso kafom. Bojan Đorđević je jedini umetnik na svetu koji se bavi ovavom vrstom slikanja.

U razgovoru sa umetnikom Bojanom Đorđevićem saznali smo da je ideja za crtanje kafom pronašla njega. On je priznao da je bio u depresiji u trenutku kada se odlučio da će se baviti ovom vrstom slikanja.

Foto: printscreen

Bojan Đorđević

-Na kraju je došlo do toga da mogu da se pohvalim da su moje slike stigle na pet kontinenata. U početku je to bio moj hobi, a sada je to moja ljubav. Za mene su ove slike neprocenjive, a za ljude koji ih kupuju vrede onoliko koliko mogu da ih plate. Najviše radim portrete. Uglavnom slike prodajem u inostranstvu. Umetnici se bore protiv toga da imaju što veću cenu. Cene mojih slika su od hiljadu do nekoliko hiljada evra. To zavisi od više stvari. Slikanje je proces. Sama slika nastaje od tri do četiri sata. Ali nikad ne slikam na silu. Lepo je stvarati, tako da ja uvek čekam inspiraciju- ispričao je Bojan.

On je dodao da nikada ne potpisuje svoje slike. Kada je saznao da ikonopisci ne potpisuju svoje slike, odlučio se da ni on ne potpisuje svoje, već da im daje jedan poseban lični pečat.

-Palo mi je na pamet da moj prst može da bude moj kažiprst. To je dokaz da niko nikada, pa čak ni ja ne mogu da napravim istu sliku. Omiljeno u svemu ovome mi je sloboda. Ne moram da ustajem rano, ne moram da navijam sat. Društveni benefiti i novac su nešto što dođe i prođe, ali najvažnija je sloboda i divna prijateljstva- ispričao je umetnik.

Ceo segment emisije pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija