• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2023

12:20

Roditelji dečaka ubice mogu izgubiti milione! Advokat: Ozbiljan je propust što Kosta ne može krivično da odgovara! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Roditelji dečaka ubice mogu izgubiti milione! Advokat: Ozbiljan je propust što Kosta ne može krivično da odgovara! (VIDEO)

Podeli vest

Optužnicu protiv roditelja dečaka ubice Koste Kecmanovića, na osnovu koje porodice žrtava traže odštetu od više miliona evra, analizirali su gosti Info dana, advokat Ivan Simić, stručnjak za bezbednost Božidar Spasić i novinar hronike Milan Stojadinović.

Stručnjak za bezbednost Božidar Spasić naveo je kako roditelji dece koja još uvek idu u OŠ "Vladislav Ribnikar" smatraju da je cela škola prokleta zbog zločina koji se tamo desio.

- Ovaj zločin se razlikovao od prethodnih po tome što su žrtve i počinitelj deca. Ovo što se u Ribnikaru desilo kao uragan je uzdrmalo naše društvo. Roditelji dece koja tamo idu u školu smatraju da je cela institucija prokleta zbog zločina koji se desio. Pitanje da li deca koja su tada bila u Ribnikaru mogu u potpunosti da sagledaju šta im se desilo tog dana. Potrebno je da se sve optužbe protiv roditelja stave u pravni okvir - rekao je Spasić. 

Foto: Pedja Milosavljević

Božidar Spasić

 

Novinar hronike Milan Stojadinović objasnio je da su sredstva Kostinih roditelja zamrznuta onog momenta, kada je majka uhvaćena kako pokušava da prebaci imovinu na treće lice.

- Advokat koji brani roditelje ubice, svakako će nastojati da zaštiti svoje klijente i nastojaće da im sačuva imovinsko stanje od tužbi. Kostina majka je uhvaćena kako je pokušala imovinu da prebaci na treće lice, zato je sud i zamrznuo sva sredstva roditeljima. Bio sam u Palati pravde kada je bilo saslušanje dečaka, gde je on svedočio protiv oca. Kada su advokati izašli iz sudnice bilo je vidljivo da su uzdrmani - rekao je Stojadinović.

Foto: Pedja Milosavljević

Milan Stojadinović

 

Advokat Ivan Simić istakao je da smatra ozbiljnim propustom što ne možemo ozbiljnije sankcionisati Kostu i ubicu iz okoline Mladenovca, jer jedan još nema 21 godinu, a drugi je dete.

U slučaju kada je dete počinilo ovako monstruozan zločin poput Kostinog, počinilac ne može bit i krivično gonjen. Smatram da je ozbiljan propust to što ne možemo ozbiljnije da kaznimo Kostu i počinitelja masakra kod Mladenovca, jer je jedan dete a drugi nema navršenu 21 godinu - rekao je Simić. 

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija