• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2023

09:04

Izraelu je pojas Gaze Pandorina kutija! Blažić: Do sada je poginulo 6000 Palestinaca! (VIDEO)

EPA/informer

Live TV

Izraelu je pojas Gaze Pandorina kutija! Blažić: Do sada je poginulo 6000 Palestinaca! (VIDEO)

Podeli vest

Logističke prepreke koje koje koče kopnenu invaziju Izraela na Gazu i detalje humanitarne katastrofe koja je zahvatila region, komentarisao je gost Info jutra, Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost.

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da broj ubijenih palestinaca iznosi 6000 žrtava i da Izraelu invazija Gaze nije isplativa, jer Hamas tamo ima odbrambene strukture, koje im mogu naneti velike žrtve.

- Broj teško ranjenih i ubijenih izraelskih vojnika na granici Libana iznosi više od 40 vojnika, što je alarmantno za ovako kratko vreme. Ako se setimo rata iz 2006. godine, jasno je kolike gubitke Hesbolah može da nanese izraelskoj vojsci. SAD vrši pritisak na Izrael da odloži invaziju zbog zarobljenih Izraelaca, kako bi mogli da pregovaraju za njihovo oslobađanje. Broj ubijenih Palestinaca u ovom bombardovanju iznosi 6000, ako bi Izrael pokušao kopnenu invaziju Gaze, bilo bi neisplativo jer Hamas ima odbrambene strukture koje mogu da nanaesu velike žrtve i finansijske troškove Izraelu. Prvenstveno se misli na podzemne tunele kojima bi Hamas brzo delovao, a ukoliko bi akcija potrajala to bi dalo hrabrost drugim militantnim grupama da pokušaju napade na Izrael - rekao je Blažić.

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Blažić

 

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić naveo je da naši državljani koji žele da napuste Izrael, to mogu uraditi kopnenim i vazdušnim putem.

- Trenutno je 200 hiljada Izraelaca evakuisano iz kibuca koji su u blizini Gaze ali se evakuacija odvija i na severu države. Evakuisani se nalaze u hotelima, nastava se ne odvija regularno, a pitanje je kako će sve ovo uticati na izraelsku ekonomiju. Našim državljanima koji žele da napuste Izrael, mogu to uraditi kopnenim ili vazdušnim putem na bezbedan način. Kopnena invazija Gaze se još nije desila zbog pritiska Vašingtona - rekao je Nikolić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija