• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

18:18

Operacije želuca iz korena menjaju naše telo! Ovaj zahvat drastično utiče na naše zdravlje! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Operacije želuca iz korena menjaju naše telo! Ovaj zahvat drastično utiče na naše zdravlje! (VIDEO)

Podeli vest

Višak kilograma redovno izaziva probleme, operacija želuca može biti tu da pomogne, ali ponekad može izazvati dodatne probleme, o čemu su govorili gosti emisije Pre večere, novinarka Snežana Sokić i Pavle Lazić.

Novinarksa Snežana Sokić navela je da kako su joj se problemi sa viškom kilograma nastali nakon trudnoća, nakon kojih je imala problem da ih skine, zbog čega se opredelila na operaciju želuca.

- Kada sam operisala želudac tražila sam ljhude koji su to iskusili kako bi proverila da li mi se težina može vratiti i da li nam se apetit smanjuje i u konsultacijam sa lekarima sam to uradila. Posle prve trudnoće sam skinula kilažu ali sam ostala sa pet kila viška međutim posle drugog deteta to je posao put bez povratka. Meni je bio povećan hormon štitne žlezde koji je dodatno pogoršao stvari. Morate voditi računa gde se operisati, jer do kraja života moram primati infuziju ili tabletu gvožđa jer deo želuca u kome je on bio je odstranjen - rekla je Sokićeva.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Pavle Lazić i Snežana Sokić

 

Trener Pavle Lazić naveo je nuspojave operacije želuca i da je to opcija, samo ukoliko su sve ostale metode iscrpljene i da nakon toga ne smemo konzumirati alkohol i slatku i začinjenu hranu, narednih godinu dana.

- Ženama je teže da skinu kilograme zbog hormona, ali sam nastojao da im taj problem rešim. Imam primer svoje prijateljice koja posle operacije želuca ne može da jede više od 400 kalorija, jer počne da povraća. Ako je to jedina opcija onda podržavam, jer nakon operacije narednih godinu dana ne smete piti alkohol, jesti slatko ili začinjenu hranu. Dolazile su mi devojke koje su na pragu anoreksije što je mnogo gore, jer je uvek lakše izgubiti nego dobiti kilažu. Smatram da kilaža može da se reši teretanom, kretanjem i zdravom hranu - rekao je Lazić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija