• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.10.2023

10:26

Masovni ubica još uvek na slobodi! Niko ne zna gde se krije Robert Kard! (VIDEO)

Informer

Live TV

Masovni ubica još uvek na slobodi! Niko ne zna gde se krije Robert Kard! (VIDEO)

Podeli vest

Napadač naoružan automatskom puškom juče je ubio 18 osoba i ranio više od 13 u Luistonu u američkoj državi Mejn. O ovoj tragediji razgovaramo sa profesorom bezbednosti Miroslavom Bjegovićem.

Na konferenciji za novinare, komesar za javnu bezbednost Mejna, Majk Saušak rekao je da policija nema još podatke o tačnom broju žrtava. Policijka uprava Levison identifikovala je Roberta Karda kao osobu osumnjičenu da je počinila masakr. Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je ubica, navodno, podržao eksremistički palestinski pokret Hamas i da je bio revoltiran američkim zaštitničkim stavom prema Izraelu. Da li je ovde na delu direktno prelivanje situacije u Izraelu na ostatak sveta?

Profesor bezbednosti Miroslav Bjegović smatra da nakon ovog masakra stanovnici SAD-a više nemaju poverenje prema bezbedosnom sistemu svoje države.

Foto: Zoran Sinko

Miroslav Bjegović

-Od 2006. godine imamo oko 560 masovnih ubistava. Očigledno je nešto problematično u njihovom sistemu. Šta je uzrok? Svima koji su izvršili masovna ubistva bilo je lako dostupno naoružanje. Kako je moguće da se ništa ne preduzima? FBI se sada bavi posledicama, a prevencija im zakazuje. Velika je odgovornost na vladi SAD-a, koja mora nešto da uradi. Pri samoj kupovini oružja dovoljna je potvrda da to lice nije bilo osuđivano. Prema tome, u Americi se vrlo lako dolazi do oružja. Srbija je dobar primer po tom pitanju. Nažalost, mi smo imali jedno masovno ubistvo i videli smo kako su vlasti reagovale. Upravo su visoki zvaničnici Amerike pohvalili reakciju naših vlasti u toj situaciji- objasnio je Bjegović.

Glumac Dejan Jelača javio se putem vajber uključenja iz Amerike i ispričao nam kakva je situacija u Americi nakon jučerašnjih događaja. 

Foto: Informer

Dejan Jelača

-Ovo je vest broj jedan. Ovo je samo jedna u nizu tragedija. Ovde je svake nedelje neko ubistvo. U ovom trenutku on i dalje nije pronađen, iako je prošlo više od 24 časa. Ovo je stvarno kao filmska priča, ali realnost gledamo na delu. Ovo je 36. masovna pucnjava ove godine. Imamo sve veći intenzitet ovako krvavih događaja. U pitanju je neka ne tako jaka politička volja da se neke stvari menjaju. Dvadeset godina se govori o tome da se zakon mora promeniti, da mora da se nastavi kontrola ljudi koji poseduju oružje, a to se ne dešava. Velike industrije oružja direktno finansiraju ljude koji vladaju ovde poslednjih dvadeset godina. Zato nema volje vlade da se zakon promeni. U ovom trentuku imamo veliko posrnuće amerčkih političara. Kad se dogode ovakvi zločini, onda vi nedelju dana vidite političare koji pozivaju na promenu zakona i zdrav razum. To traje nedelju dana i na kraju nikom ništa do sledeće tragedije- ispričao je Jelača. 

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija