• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2023

22:37

Opoziciji preti slom na izborima! Bave se blokiranjem investicija i medijskim zakonima umesto da se dogovore! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Opoziciji preti slom na izborima! Bave se blokiranjem investicija i medijskim zakonima umesto da se dogovore! (VIDEO)

Podeli vest

Predstojeće izbore, propust opozicije da organizuje kandidate i zajednički nastup i kampanju SNS analizirali su gosti Teme dana, direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić istakao je da stavovi pro evropske opozicije pop pitanju Kosova i Metohije i Rusije nisu popularni u narodu, kao i da to što ne mogu da se dogovore između sebe.

- Kampanja uveliko traje, što se tiče prljave kampanje opozicije ona se intenzivirala u proteklih par meseci, kod nas je postalo normalno da se izbori tretiraju kao Dan D. Izvesno je da SNS ide sa svojim starim partnerima. Opoziciona desnica je pokušala da napravi jednu kolonu, ne vidim razlog da do toga ne dođe. Jedini problem im je bio što ne mogu da se dogovore kako će sarađivati posle izbora. Stavovi pro evropske opozicije prema Rusiji i KiM nisu popularni u narodu i zato nemaju neke realne izglede u javnosti. Ono što je činjenica to je da je SNS dominantan i da SPS pokušava da to isprati nekim pozitivnim rezultatom, a opoziciona desnica se može podeliti u nekoliko kolona - rekao je Pejić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dejan Vuk Stanković i Vladimir Pejić

 

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković naveo je da izbornog entuzijazma danas u opoziciji nema i da se bave žaljenjem na medijske zakone i raspravom sa novinarima umesto da se usresrede na same izbore.

- Stavite sebe u poziciju subjekta koji treba da ima organizaciju, aktiviste i kandidate za izbore na svim nivoima vlasti. Oni moraju da obezbede minimum dva kontrolora i članove biračkih odbora, ali nešto nisam video da je opozicija uspela da okupi armiju ljudi koja im je za to potrebna. Nisu plasirali nove ljude u medije, 2000. godine smo imali ogromnu promenu i široku mobilizaciju stranaka različitih uverenja, intelektualaca i volontera sa ciljem uklanjanja Slobodana Miloševića, a 2012. smo to imali sa skidanjem demokrata. Danas tog entuzijazma nema, opozicija priča o medijskim zakonima i svađa se sa novinarima. Opozicija pogotovo ona ekološka, se bori protiv zagađenja, rušenjem izgleda Beograda i blokiranjem investicija, a ne nude nijedan kontra predlog - rekao je Stanković.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija