• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.11.2023

10:01

Čedomir Jovanović: U vreme Vučićeve vlasti dupliran je BDP! Uprkos haosu koji nas zatrpava, mi ne možemo da prepoznamo zemlju! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Čedomir Jovanović: U vreme Vučićeve vlasti dupliran je BDP! Uprkos haosu koji nas zatrpava, mi ne možemo da prepoznamo zemlju! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Info jutro" gostovao je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović. On je ispričao sve o svom političkom životu, o svim poteškoćama kroz koje je prošao, kao i to koji su sada njegovi politički stavovi.

-Moj put nikada nije bio ni lak, ni jednostavan, ali nije bio ličan. Ovo je sada prvi put da imam te lične motive koji su toliko jaki da kompenzuju sve ono što su racionalno i objektivno poteškoće. Ja sam tri godine bio bolestan; odsutan iz politike. Pre toga sam u politici statirao zbog toga što nije bilo političkog prostora. Ja nisam mogao da se bavim politikom na način na koji su to činili svi drugi. Ne zato što ja ulicu ne volim, nego zato što na ulicu nisam hteo da vraćam srpski narod, jer znam da na ulici ne može ništa osim haosa da bude- izjavo je Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno demokratske partije.

Predsednik Libaralno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je teško biti u politici godinama, a da pri tome nemate motiv koji vas pokreće.

Foto: Pedja Milosavljević

Čedomir Jovanović

-Za mene nikada politika nije bila tek neki posao. Ja sam ovom društvu dao sve ni jednog trenutka ne kalkulišći. U politiku sam ušao kroz prozor. Bilo nas je nekoliko na fakultetu. Ja sam ih pozvao i rekao da ne mogu da živim u zemlji gde vlast ne želi da prizna rezultate izbora. Krenulo je nas desetak, ali ubrzo nas je bilo toliko na ulici da su nas kamere preatile. Ostali smo na ulicama četiri meseca. Onda nam je eksplodiralo sve sa Miloševićem. Ponovo nam je kasnije eksplodiralo Kosovo u lice. Radikali su se promenili, a mi smo ostali u rovovima devedesetih. Ja pamtim drugačiju atmosferu u srpskoj politici. Nikada nije bila laka, uvek je bila surova, ali je postojala neka vrsta respekta. Poredim odnose koji su danas otišli u jednu krajnost. Ne mislim da na izbore treba da idemo zato da bi posle njih sakupljali čaure i prebrojavali koliko nas je preživelo. Ludilo u Ukrajini, ludilo na Bliskom istoku, nestablina Crna Gora, nestablina Bosna, nestabilna Makedonija, haos na Kosovu i Metohiji; to je sve što trpimo danas- naveo je Jovanović.

On je potvrdio sve rezultate koje je postigla vlast Aleksandra Vučića, ali smatra da to nije dovoljno.

-Nismo rešili ni jedan politički problem koji preti da nas potpuno uništi. Mi nismo imali ni jedan jedini normalan dan već decenijama. Uprkos svom tom ludilu koje nas zatrpava, vi ne možete da prepoznate zemlju. Sve se promenilo. Sve to je urađeno. Dupliran je BDP. To je postignuto za vreme vlasti Aleksandra Vučića. Sve je to površina. Ono što je fundamentalno je ostalo netaknuto. Uvek imate opciju da lažete sami sebe i tražite da vas drugi lažu. Izabrali smo da sami sebe zavaravamo, a život ne može da čeka. Ja nisam u Vučićevoj stranci, ali nisam ni na ovoj drugoj. Kao građanin ove zemlje ja se osećam poniženo!- zaključio je Čedomir Jovanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija