• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

13:25

Tradicija uspeha ŽRK Voždovac! Devojke koje inspirišu budućnost domaćeg rukometa! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Tradicija uspeha ŽRK Voždovac! Devojke koje inspirišu budućnost domaćeg rukometa! (VIDEO)

Podeli vest

Način i recept za pobedu ŽRK Voždovac otkrili su gosti Info dana, sportski direktor Filip Stević, trener Mladen Laković, kapiten ekipe Aleksandra Starčević i rukometašice Jovana Pašalić i Nevena Rašević.

Sportski direktor Filip Stević objasnio je da su u sklopu kluba svi kao porodica, ali i da nastoje da obezbede sva neophodna sredstva za regularno funkcionisanje kluba.

- Mi smo mlad klub koji ima ambiciju da na krilima starog Voždovca, obnovi tradiciju uspeha, trenutno smo jedini ženski rukometni klub na Voždovcu. Trudimo se da budemo kao porodica, ali i da obezbedimo sva sredstva koja su nam neophodna za funkcionisanje - rekao je Stević.

Foto: Peđa Milosavljević

 

 

Trener Mladen Laković izjavio je kako se na sport u današnje vreme kreće mnogo ranije nego što je to bio slučaj nekada i da je lakše raditi sa devojkama, jer su disciplinovanije od muškaraca.

- Rukomet je naporan i zahtevan sport koji zahteva dosta požrtvovanosti, devojke su za razliku od muškaraca mnogo disciplinovanije na treningu, treba im samo prići na pravi način i dobićete željeni rezultat. Nekada se na sport nije kretalo tako rano kao danas, lično sam počeo das se bavim sportom tek u sedmom razredu. Rukomet je skup svih bazičnih sportova, u mnogim klubovima roditelji čine veliki deo finansiranja kluba, što može biti pozitivno ali i negativno - rekao je Laković.

 

Kapiten ekipe Aleksandra Starčević istakla je da se rukometom može baviti bilo ko jer se ona sama o ovaj sport upustila bez prethodnog znanja ili pripreme.

- U rukomet sam ušla bez bilo kakvog znanja, najbitinije nam je uvek da damo sve od sebe. Volela bih da igram za svoju reprezentaciju ali i da se potencijalno popenjem na viši rang. Pripreme za takmičenje su jako teške ali lepota toga je što sve prolazite sa svojim saigračima - rekla je Starčevićeva.

Foto: Peđa Milosavljević

 

 

Rukometašica Jovana Pašalić navela je da se devojčice obično opredeljuju za elegantnije sportove poput atletike, ali da rukomet razvija takmičarski duh ali i da je veoma dinamičan sport.

- Skoro smo imale utakmicu sa Crvenom Zvezdom na kojoj smo odnele pobedu, što je kreiralo jednu neverovatnu atmosferu. Devojčice se obično opredeljuju za elegantnije discipline poput atletike, ali rukomet razvija takmičarski duh i dinamiku jer je rukomet brz sport koji zahteva dosta kondicije i smirenosti - rekla je Pašalićeva.

 

Rukometašica Nevena Rašević izjavila je da već 14 godina trenira rukomet i joj nije teško uprkos svim odricanjima jer radi ono što voli.

- Već 14 godina treniram rukomet, ima puno odricanja ali se vremenom navikenmo, a pošto volimo to što radimo nije nam teško. Imamo sreće što imamo trenera sa kojim možemo da pričamo o svemu, ali na treninzima postoji disciplina - rekla je Raševićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija