• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.11.2023

18:04

Misteriozna ubistva novinara! Predmet Dade Vujasinović još je u tužilaštvu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Misteriozna ubistva novinara! Predmet Dade Vujasinović još je u tužilaštvu! (VIDEO)

Podeli vest

Novinarstvo je specifična profesija. Može biti vrlo lepa, uzbudljiva, ali i zahtevna, a ponekad čak vrlo opasna. U emisiji "Pre večere" razgovarali smo o ubistvima i nestancima novinara sa Žarkom Popovićem Popom, bivšim načelnikom odeljenja za krvne delikte, advokatom Nebojšom Perovićem i Mladenom Nikolićem, hemičarem i bivšim republičkim inspektorom za kontrolu psihoaktivnih supstanci.

Žarko Popović Pop, bivši načelnik odeljenja za krvne delikte istakao je da se u Beogradu, dok je on bio u službi, nije misteriozno nestao ni jedan jedini novinar.

Foto: Masha Bandjur

Žarko Popović

-Veliki broj novinara je stradao dok su izveštavali sa područja dok su izveštavali sa područja na kojima su bila borbena dejstva. Za Dadu Vujasinović se i dalje tvrdi da je u pitanju samoubistvo. U rani je nađen filc od dva metka, ali posle toga je rađeno veštačenje veštačenja i nakon toga je dokazano da je bilo samo jednog. Nemoguće je da je neko iz lovačke puške dva puta pucao u sebe. Ipak, samoubistvo iz lovačke puške nije nimalo komplikovano- zaključio je Popović.

Advokat Nebojša Petrović osvrnuo se na slučaj Dade Vujasinović i objasnio da, gde god se javi nedoumica, sud nalaže komisijsko veštačenje.

Foto: Masha Bandjur

Nebojša Petrović

-Tu su stručna lica iz određene oblasti. Može da bude biologija, medicina, oružja i slično. S druge strane može da bude neka ustanova, neki fakultet ili slično. Tako je naknadno utvrđeno da se tu radilo o jednom metku. Ima deset zlatnih pitanja: ko, šta, gde, kako, sa kim i tako dalje. Odgovorima na ta pitanja dobija se profil. Ipak, dešava se pojava da neki tragični događaji ostaju za navjek nerazjašnjeni- naveo je Petrović.

Bivši republički inspektor za kontrolu psihoaktivnih supstanci Mladen Nikolić iz svoje perspektive komentarisao je potencijalne dokaze za ubistvo novinarke Dade Vujasinović.

Foto: Masha Bandjur

Mladen Nikolić

-Navodno, tragovi druge krvi pronađeni su na fotelji. Po meni, da bi bilo relevantno za slučaj, našli bi se tragovi na noktima. Ovako, trag krvi ne može da se utvrdi da li je svež ili nije. Verovatno je došlo do samoubistva, ali su pokušali da "operu koleginicu". Ako izuzmete priču o tragu krvi i prču o dva metka, sve je čisto. Mnoga ubistva koja su zgodno iskorišćena imaju zajedničku nit, a to je neisplativost da tog nekog ubijete. Jedinu korist od ubistva Slavka Ćuruvije mogu da imaju oni koji su nas bombardovali. Oliver Ivanović nije bio nikakva opasnost po vlast na Kosovu i Metohiji. Imamo ta čudna ubistva gde se medijski optuži neko da je to uradio, iako taj neko, u tom trenutku, nema nikakve koristi od smrti ubijenog- rekao je Mladen Nikolić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija