• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

17:37

Prošle godine napisano 1.350.000 kazni u saobraćaju! Policija aktivno suzbija prekršaje u saobraćaju! (VIDEO)

Pexels, Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Prošle godine napisano 1.350.000 kazni u saobraćaju! Policija aktivno suzbija prekršaje u saobraćaju! (VIDEO)

Podeli vest

Zbog početka zimske sezone osim zimskih guma neophodna je i dodatna oprema kao i pojačana opreznost, o čemu je govorio gost emisije Pre večere, Mirko Koković iz Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Mirko Koković iz Agencije za bezbednost u saobraćaju istakao je da su tokom zimske sezone pored guma potrebni lanci i lopata za sneg, ali da protivpožarni aparat još ne spada u obavezan deo opreme.

- Od 1. novembra do 1. aprila svi vozači će morati da poseduju zimske gume, lance i lopatu za sneg. Već sad imamo temperature koje dolaze do nule na nekim mestima , zato ne smemo da dopustimo da nas blaže vreme opusti. Zimski pneumatici bolje prijanjaju od letnjih, prošle godine smo imali 9 smrtno stradalih lica u saobraćaju zbog posedovanja neadekvatnih pneumatika. Pravilnik o podeli motornih i priključnh vozila jasno je propisao šta od opreme moramo imati, ali protivpožarni aparat nije deo toga. Jedan razlog smanjenja saobraćajnih nezgoda u Srbiji je bolja bezbednost samih vozila, čemu je doprineo novi sistem saobraćajne kontrole u vidu kamera. Problem u Republici Srbiji je što je prosečna starost vozila iznosi 16,4 godine. Cilj vlade je da smanji prosečnu starost voznog parka kako bi povećala bezbednost i trenutno radi na programu koji će umanjiti zagađenje vazduha - rekao je Koković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Koković je dodao da maloletna lica od 14 do 18 godina mogu posedovati električne skutere, ali samo ukoliko imaju šlem i da se mogu kretati samo po biciklitičkoj stazi ili kolovozu sa maksimalnim ograničenjem od 30 kilometara na čas.

- Vlada je takođe zakonikom regulisala električne skutere i trotinete koji se sada tretiraju kao vozila. Maloletna lica od 14 do 18 godina mogu posedovati određene skutere, ali samo uz šlem i mogu se kretati samo biciklističkim stazama, ukoliko ih nema mogu se kretati kolovozom gde je ograničena brzina do 30 kilometara na čas. Policajci su prošle godina napisali 1.350.000 kazni što ukazuje na aktivno suzbijanje prekršaja ali i brigu o pešacima - rekao je Koković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija