• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

18:14

Na društvenim mrežama pojavila se nova igra koja seksualno eksploatiše maloletnike! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Na društvenim mrežama pojavila se nova igra koja seksualno eksploatiše maloletnike! (VIDEO)

Podeli vest

Popularna igra "punjena kokoška" koja se sadrži od seksualnog eksperimentisanja ili eksploatacije maloletnika, a ostavlja ozbiljne posledice po mlade, analizirale su gošće emisije Pre večere, psiholog Snežana Repac i Maja Raković iz Biroa za sprečavanje trgovine ljudima.

Psiholog Snežana Repac istakla je kako se ljudska seksualnost nije menjala kroz vreme, nego da se naša percepcija seksualnosti promenila pojavljivanjem društvenih mreža.

- Modernizovana igra pod nazivom punjena kokoška, može ostaviti ozbiljne i trajne posledice i da se bilo ko od mladih može naći u takvoj situaciji. Uvek je kroz istorije bilo pomeranja granica seksualnosti, kao odgovor ekstremno konzervativnom ili liberalnom talasu u društvu. Ljudska seksualnost je još uvek ista ali se naše poimanje seksa menja zbog društvenih mreža. Roditelji su često zauzeti da bi razgovarali sa decom o seksualnom vaspitanju, niti je deci to prijatno da slušaju, pa tu nastaje problem. Ako dete ima dobru usađenu moralnu funkciju, teško će biti naterano na ovako nešto. Jedini lek za ovu pojavu je da se stvori svest i kod dece to tome šta je pogrešno, a šta ne - rekla je Repac.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Maja Raković iz Biroa za sprečavanje trgovine ljudima navela je kako se dečaci i devojčice u ovakve igre upuštaju često manipulacijom i kako je koren problema ovih igara pedofilska sfera uticaja.

- Ovo nisu igre nego društvene anomalije, jer ovakve igre imaju više različitih naziva. Bitno je shvatit da su ove pretenzije mladih došle iz pedofilskih sfera uticaja. Svako orgijanje dece je u nekom momentu zabeleženo i prosleđeno negde. To se deli i preko tajnih Instagram naloga, čiju šifru ima desetak drugara ili preko mejla, zbog čega je jako teško ući u trag ovakvim pojavama. Mnoge devojčice u ovakvim destruktivnim izazovima, često nisu u svesnom stanju, zbog toga što budu izložene opijatima. U ove igre se devojčice uvedu manipulacijom ili ucenom, zato što su se samo pojavile na nekom snimku sa žurke gde se takve devijantne igre praktikuju. Obično ceo proces vodi neki stariji maloletnik, koji se tu zadesi. Malo se priča o dečacima koji takođe trpe uticaj ovih fenomena, gde im se sipa vijagra od koje u kontaktu sa alkoholom mogu izazvati srčani udar, jer su dečaci nedovoljno teški da bi to podneli - rekla je Rakovićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija