• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2023

17:17

SPECIJALNA EMISIJA O LAUŠEVIĆU NA INFORMER TV: Dačić, Drašković i Babović otkrili do sada nepoznate detalje o legendarnom glumcu

Informer

Live TV

SPECIJALNA EMISIJA O LAUŠEVIĆU NA INFORMER TV: Dačić, Drašković i Babović otkrili do sada nepoznate detalje o legendarnom glumcu

Podeli vest

U novoj emisiji Pre večere pričali smo o Žarku Lauševiću povodom njegove današnje iznenadne smrti, a gosti su bili pisac i političar Vuk Drašković, glumac Branko Babović, potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić navodi da je pomogao Žarku Lauševiću da dobije pasoš i srpsko državljanstvo i da mu omogući povratak u Srbiju.

- Mene je život upoznao sa Žarkom Lauševićem kroz njegovu životnu dramu, osećao sam neku vrstu olakšanja što sam mogao da pomognem Lauševiću da se vrati u Srbiju. Tih godina sam bio ministar unutrašnjih poslova i shvatio sam da Žarku mogu da pomognem da dobije srpsko državljanstvo i uručio sam mu poasoš u konzulatu u Njujorku i posle toga je mogao da ode u Srbiju bez straha od krvne osvete u Crnoj Gori - objasnio je Dačić.

Foto: Masha Bandjur

Ivica Dačić

Prema rečima ministra, potresno je što je prošao sve to, a onda ga je uhvatila i bolest i zaključuje da je bio fantastičan čovek.

- Otišao sam do njega jednom prilikom u stan i saopštio mi je da je bolestan, a to me je jako potreslo jer je prošao kroz sve ono, a onda ga je uhvatila i bolest. On je bio ne samo glumac, već i intelektualac i fantastičan čovek - zaključio je Dačić.

Glumac Branko Babović kaže da su radili zajedno velike predstave i da je nesebično rasipao svoj talenat oko sebe kao i da je spasio jednog čoveka dok je boravio u zatvoru.

- Sećanje na njega kao glumca i umetnika je uvek rado prisutno. Radili smo velike predstave u pozorištu koje su zabeležile veliki uspeh kod gledalaca. Nesebično je rasipao svoj talenat oko sebe i u društvu i meni je toliko bio žao kada sam primio vest o njegovoj smrti. Kada je Laušević bio u zatvoru zbog ubistva čoveka, sa njim je bio i jedan čovek koji je tvrdio da ga je Žarko spasio duhovnošnju i isceljenjem verom - kazao je Babović.

Pisac i političar Vuk Drašković ističe da je Laušević ostavio toliko toga iza sebe i da je pored velikog glumca bio i odličan pisac i slikar.

- Žarko Laušević je ostavio toliko toga iza sebe, da to ne može da se rečima opiše. Bio je osim velikog glumca i veliki pisac i slikar. Odigrao je predstavu "Ruskog konzula" sa karcinomom pluća i ceo život je posvetio glumi. On mi je bio veliki prijatelj i kada je morao da ode u Ameriku čak je radio i kao moler - rekao je Drašković.

Foto: Masha Bandjur

Branko Babović i Vuk Drašković

Naš sagovornik dodaje i da je u filmu "Nož" Laušević maestralno odigrao ulogu, kao i da je taj film mogao da bude vema popularan, ali da se to nije desilo zbog bombardovanja.

- Po mom romanu "Nož", snimljen je i film u kome je Laušević maestralno oglumio. Taj film je bio jedan od najgledanijih, ali je nažalost bombardovanje Srbije sprečilo veći uspeh filma u bioskopima - napomenuo je Drašković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija