• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.11.2023

12:58

Šta da radite ako vam drvo padne na kola? Evo ko je odgovoran! (VIDEO)

Informer

Live TV

Šta da radite ako vam drvo padne na kola? Evo ko je odgovoran! (VIDEO)

Podeli vest

Sneg i prirodne nepogode, koje su karakteristične za ovo doba godine neretko dovode do toga da nam automobili budu oštećeni. Kako naplatiti štetu ako vam stablo, lednica ili grad uništi automobil? Na ova pitanja u emisiji "Info dan" pokušaće da odgovore advokatica Tijana Jurjević i profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić.

Za mnoge je na spomen zime, snežnih belih pahulja prva asocijacija idilčni zimski dan ili veče. Međutim, ono što je za mnoge bajkovito, u jednom momentu može da se pretvori u agoniju.

Advokatica Tijana Jurijević ističe da svako godišnje doba donosi nove probleme.

Foto: Informer

Tijana Jurijević i Milan Vujanović

-Ovog leta imali smo problema sa olujama, a zima će doneti snežne padavine. U situaciji kada drvo padne na vozilo, bitno je ustanoviti ko je nadležan da to drvo održava. Ako se drvo nalazilo na javnoj površini odgovorno je javno preduzeće Zelenilo Beograd. Ukoliko se drvo nalazilo na privatnoj parceli, onda će odgovarati vlasnik te parcele. Onaj na čijem se posedu nalazi drvo dužan je da to drvo održava. Najpre moramo ustanoviti razlog zašto je drvo palo. Ako je razlog što je drvo palo taj što je bilo trulo, onda odgovara lice koje ga je neuredno održavalo. Slobodna je volja građana da li će svoje vozlo da osiguraju Kasko polisom. Ako je vlasnik osigurao vozilo Kasko, on može na taj način da nadoknadi štetu na svom vozilu. Ako padne ledenica sa zgrade, važno je sa kog dela zgrade je pala ledenica. Možemo da stavimo saksiju na sims, saksija padne i ošteti automobil, odgovoran je vlasnik tog stana. Ukloliko je u pitanju pad fasade koji je oštetio vozilo, onda je odgovorna satambena zajednica- navela je Tijana Jurijević.

Profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanović objašnjava kakav je naš zakon po pitanju ovakvih slučajeva.

Foto: Informer

Milan Vujanović

-Ako se dogodi saobraćajna nezgoda, to nije problem. Po našem zakonu, put mora biti osposobljen za bezbedan saobraćaj. To znači da ne sme biti leda ispod snega. Ako se dogodi nezgoda da je iznenada došlo do pada drveta, to je viša sila, ukoliko je drvo pravilno održavano. Ako je drvo bilo sklono padu, onda bi  Zelenilo Beograd moralo da vodi računa o tome. Pitanje je čije je drvo, kako je održavano i zašto je palo- rekao je Milan Vujanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija