• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2023

12:38

Devojka umrla nakon liposukcije! Stručnjak objašnjava koje sve rizike može da ima ovakva operacija! (VIDEO)

Zoranm Sinko/facebook

Live TV

Devojka umrla nakon liposukcije! Stručnjak objašnjava koje sve rizike može da ima ovakva operacija! (VIDEO)

Podeli vest

29-godišnja devojka je preminula nakon liposukcije, a kao zvaničan uzrok smrti navedena je plućna embolija. Komplikacije liposukcije su tema razgovora sa gostima "Info dana". U studiju su bili prof. dr Marijan Novaković, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i Gordana Goga Terzić, pevačica.

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije Marijan Novaković smatra da je najvažnije uraditi opštu pripremu organizma pred ovakvu operaciju, kao i pred svaku drugu operaciju.

Foto: Zoran Sinko

Marijan Novaković

-Kod liposukcije kao procedure nema posebne pripreme, osim saveta o preoperativnoj i posoperativnoj dijeti. Kod ekstremno gojaznih ljudi preporučuje se da se opreracija ne izvrši jer neće imati nikakvog efekta. Takođe, bolesnici koji primaju neku dugoročnu tereapiju ne treba ovo da rade jer se rizik povećava. Nažalost, gojazne pacijentkinje misle da mogu da dođu kod plastičnog hirurga koji će da joj usisa višak i da će ona izaći kao Tvigi iz operacione sale. Liposukcija može biti potpomognuta različitim aparatima. Lično sa velikim apetitom predlažem liposukciju kod ograničenih regija. Na drugom mestu je takozvani efekat jahaćih pantalona, a na trećem mestu je podvaljak. Koža nakon liposukcije nikada ne može dovoljno da se zgrči. Komplikacije mogu biti različite. One mogu da se dese i u predelu trbuha i grudnog koša. Postoje uopštene komplikacije kao što je anestezija- rekao je doktor.

Pevačica Gordana Goga Terzić podelila je sa našim gledaocima svoje iskustvo sa operacijama.

Foto: facebook

Goga Terzić

-Mislim da nisu svi doktori tako iskreni. Mnogo sam smršala, ali višak kože mi zaista smeta nakon drugog porođaja. Liposukcija navodno zateže i da žene koje žele da rađaju ne treba da rade liposukciju. Iskreno, ja sam odustala od liposukcije zbog toga. Ja sam imala sepsu na klinici 2017. godine. Sepsu sam dobila jer hirurški instrumenti nisu bili sterilni. Moj organizam je to jako teško podneo- rekla je pevačica.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!
Fudbal

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!

Više od dve decenije prošlo je od kako je prvi iz porodice Zidan kročio na "Santijago Bernabeu", od tada sve od 30. juna uvek je makar jedan bio deo "kraljevskog kluba", ali odlaskom Tea i Elijaza - dinastija se završava.

28.05.2024

23:41

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31