• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2023

18:00

Žena koja je progledala posle skoro dve godne slepila! Rajić: Nisam oftalmolog nego samo pratim nivo šećera! (VIDEO)

Informer

Live TV

Žena koja je progledala posle skoro dve godne slepila! Rajić: Nisam oftalmolog nego samo pratim nivo šećera! (VIDEO)

Podeli vest

Potresnu ali i optimističnu priču žene koja je zbog dijabetesa izgubila vid, ali koja ga je borbom povratila, komentarisali su gosti emisije Pre večere, Dušan Rajić iz "Dijabetes revolucije" i "zdravstvena rekorderka" Violeta Lakić.

Dušan Rajić iz "Dijabetes revolucije" istakao je kako Violeta nije progledala zbog toga što su on i njegov brat odlični oftalmolozi, već zato što su uskladili nivoe šećera treningom i suplementacijom.

- Violetu je kod mene dove njen suprug, pošto nije ništa mogla sama jer nije imala vid. Kroz teretanu se otežano kretala, brat i ja smo utvrdili njene rezultate koji su bili katastrofalni i nakon rezultata krvne slike počeli smo da je savetujemo. Mali broj endokrinologa dobro radi svoj posao bez sankcija, pregledi moraju da imaju svoje vreme trajanja, u realnosti endokrinolozi bez pregleda iznose nalaze pred pacijente. Violeta nije progledala jer smo brat i ja fenomenalni oftalmolozi, već joj je nivo šećera polako postajao sve bolji, uskladili smo joj ishranu vitaminima i suplementima pored treninga. Imamo sliku kada je Violeta progledala, gde dok trči na traci sa suprugom gleda film - rekao je Rajić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

"Zdravstvena rekorderka" Violeta Lakić navela je kako je bila bez vida godinu i sedam meseci i da je od lekara dobila dijagnozu trajnog gubitka vida, ali da je posel mesec dana treninga uočavala promene.

- Kada sam izgubila vid prala sam kosu i kada sam otvorila oči bio je totalni mrak, nakon šoka nastala je panika. Do tada nije bilo nagoveštaja da ću ostati bez vida, znala sam da postoji neki rizik kada sam dobila dijabetes. Godinu i sedam meseci sam bila bez vida, radila sam laserske tretmane i injekcije koje po dozi koštaju 25.000 dinara, a ništa se nije popravljalo. Od lekara sam dobila dijagnozu trajnog gubitka vida i počela da primam invalidsku penziju. Najteže mi je bilo kada sam morala da odem kući sa treninga jer su me u teretani divno tretirali. Posle nedelju dana treninga mogla sam da primetim bolje rezultate, promene na vidu sam videla posle mesec dana treninga - rekla je Lakićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija