• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2023

09:28

Primirje traje, ali medijski rat u pojasu Gaze ne prestaje: Civilne žrtve imaju različitu vrednost! (VIDEO)

Informer

Live TV

Primirje traje, ali medijski rat u pojasu Gaze ne prestaje: Civilne žrtve imaju različitu vrednost! (VIDEO)

Podeli vest

Danas je poslednji dan humanitarne pauze u pojasu Gaze, pa se postavlja pitanje da li će rat između Izraela i Palestine biti produžen, a na to nam odgovaraju u Info jutru Srđan Perišić, profesor geopolitike i Marko Lakić, novinar Politike.

Srđan Perišić, profesor geopolitike, navodi da je Katar uporište pregovora između terorističkih organizacija i da je ta zemlja pod kontrolom SAD-a.

- Katar je poslednjih godina mesto gde se vode zvanični pregovori između terorističkih organizacija i neke druge sukobljene strane. Amerikanci su zaslužni za formiranje više terorističkih grupa i organizacija, da bi lakše vladali svetom. Katar se javlja i kao finansijer Hamasa i ta zemlja se nalazi pod kontrolom SAD, koje imaju tu vazdušno kosmičku bazu - rekao je Perišić.

Foto: Pedja Milosavljević

Srđan Perišić

 

Naš sagvornik dodaje i da je primirje u pojasu Gaze samo propaganda i da to zapravo medijski rat koji odgovara Izraelu i Amerikancima.

- Primirje u pojasu Gaze je samo propaganda i to je zapravo medijski rat koji se trenutno dešava na Bliskom istoku. Da su zapravo želeli primirje zaustavili bi totalno rat, a ne par dana. Ovaj navodni humanitarni prekid vatre ide u korist samo Izraelu i Amerikancima - tvrdio je Perišić.

Marko Lakić, novinar Politike, ističe da je pojava interneta promenila sve i da danas svako može da bude novinar i da snimi sve telefonom, ali da je problem što niko ne može da proveri da li su neke informacije lažne.

- U ratu prvo strada istina, niko ne mora da dobije ili izgubi u ovom sukobu. Internet je promenio sve, danas svako može da bude novinar i da snimi sve telefonom, ali problem je što tu nema urednika i nema nikoga da proveri da li su neke informacije lažne - rekao je Lakić.

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Lakić

 

Prema rečima Lakića hiljade civila je nažalost poginulo i niko ne poziva na mir, kao i da u ratu postoje skupe i jeftine žrtve, skupe žrtve su Izraelci, a Palestinci su jeftine žrtve.

- Palestinski civili su ugroženi i od izraelske vojske, ali i od sopstvenog Hamasa. Svet ima odstustvo empatije o civilnim žrtvama u pojasu Gaze, a hiljade civila je nažalost poginulo i niko ne poziva na mir. U ratu postoje skupe i jeftine žrtve, skupe žrtve su Izraelci, a Palestinci su jeftine žrtve - zaključio je Lakić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija