• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

18:28

Fitnes influenseri aplikacijama menjaju svoje telo i varaju svoje klijente! Suplementi mogu izazvati moždani udar! (VIDEO)

Informer

Live TV

Fitnes influenseri aplikacijama menjaju svoje telo i varaju svoje klijente! Suplementi mogu izazvati moždani udar! (VIDEO)

Podeli vest

Nove aplikacije za montiranje telesne figure kojom influenseri varaju svoje klijente i regulaciju suplemenata za treninge, analizirali su gosti emisije Pre večere, trener Pavle Lazić, profesorka hemije Svetlana Stanišić i advokat Strahinja Milovanović.

Trener Pavle Lazić istakao je da kod treninga mnogo toga zavisi od genetike, fizionomije i mišićne memorije klijenta, zbog čega je rekao da lično podržava personalne treninge.

- Trener konstantno mora biti u kontaktu sa svojim klijentima, čovek koji uzima fitnes programe moraju biti dobro potkovani, jer nije dovoljno samo pogledati video kako bi mi savladali vežbe. Dosta uspeha u pogledu na telo zavisi od genetike, mišićne memorije i ishrane, zbog čega sam uvek za personalne treninge, jer tada trener može da se upozna sa fizionomijom klijenta. Anabolički steroidi su ozbiljna hemija sa kojom se ne treba igrati, dok je kod proteina bitno ne preterivati sa unosom i konzumirati ih odgovorno. Ono što preporučujem od tih suplemenata su Vitamin C, Cink ili Selen, ali ništa drugo sem toga - rekao je Lazić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Profesorka hemije Svetlana Stanišić objasnila je kako suplementi godišnje u SAD izazivaju 50.000 zdravstvenih problema u vidu otkazanja jetre ili bubrega.

- Koliko god je bitno doći do željene kilaže ili cilja, toliko je bitno taj rezultat treba održati. U tim situacijama imamo jo-jo efekat gde ljudi pri mršavljenju ili gube mišićnu masu ili se nagoje zbog porasta apetita usled prekida vežbanja. Rekreativci u teretanama korišćenjem suplemenata uključujući proteine, jer sukreloza zaslađivač, može biti kancerogen u našem telu. Suplementi za mršavljenje izazivaju 50.000 neželjenih zdravstvenih efekata u SAD u vidu otkazivanja jetre ili bubrega - rekao je Stanišić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Advokat Strahinja Milovanović naveo je da se korišćenje aplikacija za menjanje tela može tretirati kao krivično delo, ukoliko se koristi radi prodavanja preparata ili fitnes programa.

- Ako devojke ulepšavaju svoje slike na društvenim mrežama za lične potrebe ili satisfakciju to je sasvim u redu. Međutim ukoliko se te aplikacije koriste radi prodavanja suplemenata, fitnes programa ili kurseva, to se može tretirati kao krivično delo. Problem je što kod ovakvih prodaja ne postoji zaštita potrošača u vidu povraćaja novca ili upućenosti u šta se upuštaju - rekao je Milovanović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bravo! Srbiji 12 medalja na Svetskom prvenstvu!
Ostali sportovi

Bravo! Srbiji 12 medalja na Svetskom prvenstvu!

Savez Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik pred kraj godine ostvario je fantastične rezultate, jer su reprezentativci naše zemlje na Svetskom prvenstvu održanom u Santa Suzani u Španiji osvojili čak 12 medalja.

25.11.2023

12:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija