• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2023

10:41

Izrael belim fosforom zasipa narod Gaze! Evo kako on razara ljudsko telo! (VIDEO)

Reuters, Zoran Sinko

Live TV

Izrael belim fosforom zasipa narod Gaze! Evo kako on razara ljudsko telo! (VIDEO)

Podeli vest

Upotrebu razornog belog fosfora protiv stanovništva Gaze od strane vojske Izraela, kao i destruktivne posledice njega po ljudsko telo, analizirali su gosti Info jutra, bivši komadant "Vukova sa Drine" Milan Jolović i stručnjak iz oblasti terorizma i organizovanog kriminala prof. dr Miroslav Bjegović.

Bivši komadant "Vukova sa Drine" Milan Jolović istakao je da kada beli fosfor padne na kožu ili uniformu, izaziva da vojik ili civilno lice umiru u strašnim bolovima.

- Apsurdno je da su Amerikanci zabrinuti kakvo oružje neko koristi kada vidimo šta su bacali na nas i Vijetnamce. Kada se beli fosfor zalepi za kožu ili uniformu ne može se nikako ukloniti, a vojnici i civili umiru u strašnim bolovima. Međunarodno pravo postoji da disciplinuje manje vojske i narode dok oni veliki mogu da rade bilo šta. To vidimo na primeru da je u Nirnbergu za Holokaust osuđeno 20 nacista, devedesetih preko 60 Srba. Moji specijalci su se obučavali u izraelskoj vojsci koju jako cenim, ali nije moguće da su toliko bili nespremni da su ih hvatali na spavanju i zverski ih eliminišu dok oni ne preduzimaju ništa. Netanjahu kaže da će da ratuje do poslednjeg hamasovca, ali ovde nema linije fronta već gađaju decu i žene. Činjenica da ruše palestinske institucije poput parlamenta nije borba protiv terorizma nego nešto drugo - rekao je Jolović.

Foto: Zoran Sinko

 

Stručnjak iz oblasti terorizma i organizovanog kriminala prof. dr Miroslav Bjegović naveo je da su sve članice UN osim SAD, Izraela i još 8 država glasale za humanitarnu obustavu vatre u Gazi.

- Upotreba ovakvog naoružanja predstavlja ratni zločin, a apsurdno je da SAD izražava zabrinutost kada je Izraelu to naoružanje došlo od njih. Ljudima nije zamislivo da bi neko žrtvovao svoj narod zbog političkih ciljeva, ali ovde je to evidentno. Netanjahu smatra da je Hamas celokupan narod u Gazi. Gotovo sve članice UN su glasale za humanitarnu obustavu vatre, a jedini protiv toga bili su Izrael i SAD sa još 8 država. Jedino rešenje za vekovni sukob ova dva naroda je da se trajno odvoje u dve zasebne države. Arapski svet se nije još umešao, jer je Amerika zapretila da će reagovati protiv države koja se na to odluči, ali kada bi se sve arapske zemlje ujedinile, teško da vi SAD mogle puno da preduzmu - rekao je Bjegović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20