• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2023

10:45

Karcinom grlića materice i jajnika je tihi ubica! Ovo oboljenje ugrožava život stotinama žena! (VIDEO)

Shutterstock/Peđa Milosavljević

Live TV

Karcinom grlića materice i jajnika je tihi ubica! Ovo oboljenje ugrožava život stotinama žena! (VIDEO)

Podeli vest

Rak grlića materice je tihi ubica o kome se malo priča u našem društvu, a preventivu i posledice, analizirala je gošća info jutra, onkološki pacijent Gorica Đokić.

Onkološki pacijent Gorica Đokić objasnila je da su simptomi raka jajnika i grlića materice suptilni i da je obavezan hitan odlazak na ginekološki pregled ukoliko ih pacijent uoči.

- Simptomi raka jajnika nisu specifični i dovode do nadutosti stomaka, neobično vaginalno krvarenje ili depresiju. Ako postoje takvi simptomi žene moraju hitno da odu kod ginekologa. Tragično je što imamo mlade devojke koje još nisu rađale, a bore se sa ovim problemom. Zato se mora raditi na preventivi, jer ukoliko je ne bude to vodi odstranjivanju organa i mogućnosti da devojka postane majka - rekla je Đokićeva.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Đokićeva je dodala da zbog ličnih obaveza nije uspela dovljno da se posveti zvom zdravlju što je kasnije izazvalo daleko opasnije zdravstvene posledice po njeno telo.

- Ne smemo da dozvolimo da nas strah odvede u lošem pravcu i zato ga moramo potisnuti i otići na ginekološki pregled. Kada sam znala da imam cistu na jajniku odmah sam uzela uput, ali zbog ličnih obaveza sam zapustila svoje stanje što me je dovelo u mnogo goru poziciju kasnije - rekla je Đokićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija