• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2024

09:21

Hirurg koji je herojski spasio život malom Jovanu: Niko nije hteo da ga operiše! (VIDEO)

Informer/shutterstock

Live TV

Hirurg koji je herojski spasio život malom Jovanu: Niko nije hteo da ga operiše! (VIDEO)

Podeli vest

Dečji hirurg dr. Dragan Vukanić koji je herojski spasio život malom Jovanu koji je imao tumor kičmenog stuba, gostujući u Info jutru, komentarisao je rizike operacije i sam tok zahvata.

Dečji hirurg dr. Dragan Vukanić objasnio je da postoperativni tok išao veoma brzo i da je Jovan uspeo da potpuno povrati funkciju svojih udova nakon tri dana.

- Jovana pamtim kao sitno dete koje se već dugo borilo za zdravlje, posle nekoliko konzilijuma sam se odlučio na kompleksnu intervenciju. Postoperativni tok je išao brzo, a anesteziolog nam je rekao da je posle tri dana Jovan ponovo uspostavio kontrolu nad nogama. U pitanju je bila serija tumora koju sam sa timom morao da otklonim. Kod dece je teško otkriti problem u početku, ali ona bolje podnose operaciju nego odrasli. Strani lekari su odbili da operišu Jovana, jer bi uzeli ogroman novac, a ne bi mogli da grantuju da će se stanje poboljšati ili da se neće pogoršati - rekao je Vukanić.

Foto: Masha Bandjur

 

Jovanova mama Sandra Rusić zahvalila se hirurgu i dodala da su ih brojne klinike odbile na početku.

- Jovan je dobro, trenira i potpuno je zdrav kada smo tražili pomoć prva nam je klinika u Novom Sadu rekla da nije moguće operisati ga bez da ostane nepokretan, a te vesti su posle došle iz Turske, SAD i Francuske - rekla je Sandra.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija