• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.01.2024

12:22

Počinje prijava za vaučere za subvenisani odmor u Srbiji! Požurite, jer "planu" za svega nekoliko sati! (VIDEO)

Informer

Live TV

Počinje prijava za vaučere za subvenisani odmor u Srbiji! Požurite, jer "planu" za svega nekoliko sati! (VIDEO)

Podeli vest

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počinje u ponedeljak, 15. januara na šalterima Javnog preduzeća Pošta Srbije. O ovoj izuzetnoj pogodnosti kojom se izražava briga države o sugrađanima razgovarali smo u "Info jutru" sa Dunjom Đenić pomoćnicom ministra turizma Srbije

Pomoćnica ministra turizma Srbije Dunja Đenić istakla je da je smisao i intencija ovih vaučera da poveća i poboljša obim domaćeg turizma.

-To je značajan podsticaj za naše građane da koriste ove vaučere. Pravo imaju korisnici penziji, nezaposlena lica, zaposlena lica čija primanja ne prelaze prosek od 80.000 dinara, ali i studenti, vojni invalidi i mnogi drugi. Svi naši građani mogu da se prijave od sutra na šalterima Pošta. Uz prijavu je potrebno nositi lična dokumenta, ali i rezervacija koju su dobili od ugostitelja. Mi imamo 100.000 vaučera. To je prvi kontigent vaučera. Prošle godine smo imali takva tri kontigenta. Vrednost vaučera je povećana sa pet na 10.000 dinara. Interesovanje građana je jako veliko. Prošle godine smo podelili više od 200.000 vaučera. Nadamo se da će se i sada vaučeri kao i ranije podeliti za svega nekoliko sati- rekla je Dunja Đenić.

Ona je objasnila da se na sajtu Ministarstva turizma nalazi lista ugostitelja kod kojih se mogu koristitit vaučeri.

Foto: Tanja Andric

Dunja Đenić

-Sa rezervacijom odmora kod nekog od ovih ugostitelja građani dolaze da preuzmu vaučer. Čak se i broj ugostitelja povećao. Ovo je značajan podsticaj za ugostitelje da poboljšaju svoj posao i da legalizuju svoje smeštaje. Planiramo podsticaj za razvoj i unapređenja seoskog turizma. Namenjeno je registrovanim legalizovanim seoskim turističkim domaćinstvima. Mislim da su naši građani prepoznali značaj i lepotu seoskog turizma. Dodeljivaćemo bespovratna sredstva takvim domaćinstvima, a sva registrovana turistička seoska domaćinstva mogu da se prijave. Dakle, sutra, 15. januara potrebno je doneti rezervaciju i lična dokumenta i doći na šaltere Pošte Srbije- objasnila je Dunja Đenić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Raskrinkavanje Đilasovih tvrdnji o "fantomskim biračima"! Zapad bi voleo da ima poslušničku vlast u Srbiji! (VIDEO)
Live TV

Raskrinkavanje Đilasovih tvrdnji o "fantomskim biračima"! Zapad bi voleo da ima poslušničku vlast u Srbiji! (VIDEO)

Bezbednosno-informativna agencija će nastaviti da radi svoj posao, a nema sumnje da je na teritoriji Srbije pojačano dejstvo i prisustvo različitih obaveštajnih i svih drugih agencija iz inostranstva, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jučerašnjoj poseti ovoj instituciji. O postizbornim igrama opozicije, planovima za destabilizaciju države usled nezadovoljstva nakon izbornog poraza u "Info jutru" razgovarali smo sa novinarom i publicistom Aleksandrom Gajovićem, zamenikom Srpske radikalne stranke Aleksandrom Šešeljem i direktorom "Srpskog telegrafa" Sašom Milovanovićem.

14.01.2024

10:53

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija