• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

12:16

Handanović naglasio: Marina Tucaković mi je bila kao druga majka! Poznati kompozitor govorio o autorskim pravima! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Handanović naglasio: Marina Tucaković mi je bila kao druga majka! Poznati kompozitor govorio o autorskim pravima! (VIDEO)

Podeli vest

Autorska prava umetnika kao neotuđiv deo njegove svojine i svoje muzičko dostignuće, komentarisao je gost Info jutra, kompozitor Damir Handanović.

Kompozitor Damir Handanović istakao je kako je Marina Tucaković bila žena koja mu je izuzetno pomogla karijerno i da je lično odgovorna za skoro 60% njegovih tekstova.

- Informer televizija mi je od početka delovala kao dobra televizija širokog sadržaja puna dobrih ljudi i zato mi je bio čast što sam bio deo tog projekta i napravim par špica za emisije. Posao kompozitora je neprestan rad ispred kompjutera i sa ljudima. Marina Tucaković je žena koja mi je mnogo pomogla u karijeri i dala mi legitimitet, a učestovala je u pisanju 60% mojih tekstova i bila mi je kao druga majka - rekao je Handanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Handanović je dodao kako je poštovalac lika i dela predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegovog doprinusa kulturi, poput ponovnog otvaranja Narodnog muzeja.

- Ceca i ja smo poslednji album radili 2016. godine, od tada nije snimala sa njom pesme poput "Da raskinem sa njom" i druge. Izuzetno sam veliki poštovalac lika i dela Aleksandra Vučića, jer je posle dugo godina upravo on otvorio Nardoni muzej i što je sačuvao Halu 1 na Beogradskom sajmu i hvala mu što misli o kulturi. Što se tiče autorskih prava, pevač se ne pita puno već kompozitor ili sam autor pesme koji je na korišćenje daje na korišćenje. Ta prava su neotuđiva i nakon smrti autora, a posle njegovoj deci i tek mnogo kasnije postaju javno dobro - rekao je Handanović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija