• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

09:21

Đilasova opozicija sikće dok, srpska vlast vodi nezavisnu politiku! Sad im je kriva Rusija! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Đilasova opozicija sikće dok, srpska vlast vodi nezavisnu politiku! Sad im je kriva Rusija! (VIDEO)

Podeli vest

Opozicija Dragana Đilasa duže vreme krivi Vladu Srbije da je u njenom okviru prisutan ruski uticaj, a kada im odgovara istu vlast krive za Zapadni uticaj, o čemu je govorio novinar Dejan Anđus.

Novinar Dejan Anđus istakao je da delovanje predsednika u pogledu na projekat EXPO 2027 nailazi na zamerke u ruskim krugovima koji projekat gledaju kao prozapadni potez Srbije.

- Izbori u Srbiji su završeni i pobednik je poznat, dok kraja marta bi trebala biti formirana Vlada. Siguran sam da će SNS formirati gradsku vlast, opozicija zaboravlja da ovo nisu devedesete i da isti politički pritisci tog vremena danas nisu uspešni. Delovanje predsednika Srbije nailazi na zamerke iz ruskih krugova, jer su projekti poput EXPO-a proevropski zato za razliku opozicije ne vidim taj "ruski uticaj" u vlasti Srbije. Pobune i demonstracije su im propale zajedno sa štrajkom glađu pa bi se mogla napisati knjiga o njihovim neuspesima - rekao je Anđus.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Anđus je dodao naveo je da opozicija naziva fašizmom sve poteze vlasti koji im se ne dopadaju.

- U izveštaju Saveta Evrope videli smo da su oni podržali ove izbore, a pojednici iz opozicije su u očaju vadili reči predsednika iz konteksta u nadi da će nešto postići. Opozicija sada fašizmom naziva sve poteze vlasti koji im se ne dopadaju, a koji mogu samo dobro doneti Srbiji. Za EXPO 2027 se očekuje da će doneti milijarde evra investicija, a Zapad ga je podržao što opozicija smatra fašizmom. Đilasovci sada kritikuju ruski uticaj u Vladi, a kada to bude opovrgnuto onda krive vlast da se priklanja Zapadu - rekao je Anđus.

 

Celu opoziciju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!
PANIKA NA ZAPADU

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!

Američki državni sekretar Entoni Blinken praktično je zapretio Kini sankcijama SAD tokom sastanka ministara inostranih poslova G7 na italijanskom ostrvu Kapri 20. aprila. Najviši diplomata Sjedinjenih Američkih Država opisao je Kinu kao "glavnog davaoca" tehnologije, pomagaču u naoružavanju Rusije, rekavši da Peking podstiče "najveću pretnju evropskoj bezbednosti od kraja Hladnog rata", a na to je doboi odgovor od profesora ekonomije na univerzitetu u Notingemu, Či Meng Taun, u autorskom tekstu za "Konversejšn".

04.05.2024

05:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija