• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2024

13:19

Ovo je priča odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić: Odbojka je postala moj život! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ovo je priča odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić: Odbojka je postala moj život! (VIDEO)

Podeli vest

Priča o Vesni Čitaković-Đurišić, zapravo je priča o jednoj od najboljih ženskih odbojkaških selekcija Srbije. Bivša odbojkašica je u emisiji "Info jutro" podelila sa gledaocima "Informer" televizije svoju životnu priču.

Vesna je sa 15 godina zaigrala u prvom timu Jedinstva, gde je izrasla u vrhunskog srednjeg blokera.  Bila je prepoznatljiva po udarcu „koreja“, koji je izvodila munjevito. Zatim je 2002. otišla u redove evropskog prvaka Modene, udala se za crnogorskog fudbalera Duška Đurišiča i s njim dobila sina Nikolu, danas košarkaša Mege. Igrala je u istanbulskom Ezačibašiju, jednom od najboljih klubova Evrope. Trenutno pokušava da Jedinstvu, koje je ove godine proslavilo 55. rođendan, vrati stari sjaj. 

Bivša odbojkašica Vesna Čitaković-Đurišić rekla je da njena ljubav prema odbojci potiče još iz školskih dana.

Foto: Masha Bandjur

Vesna Čitaković Đurišić

-Moj nastavnik fizičkog vaspitanja prepoznao je mene kao odbojkašicu. U to vreme kada sam ja krenula na odbojku, ona nije bila popularna. Ipak, zbog lokalnog kluba krenula sam da treniram. Odbojka je kasnije postala moj život. Srećan je onaj čovek koji radi ono što voli, a kada radite ono što volite, uspeh je zagarantovan. Ovo je olimpijska godina i ja se nadam da će ove kraljice, carice popuniti vitrinu sa jednom zlatnom medaljom- rekla je bivša odbojkašica.

Ona je objasnila da je najlakše u sportu kada imaš jasan cilj ispred sebe i onda živiš za taj cilj.

-Ova generacija treba da stavi olimpijsku medalju. Lepo je biti reprezentativac, ali biti olimpijac je nešto posebno. Biti sportista je jako teško. Mi koristimo naše telo za rad. Da bi došao do medalje, mora mnogo, mnogo da se radi. Ja sam imala tu sreću da je moj suprug bio profesionalni sportista. Nama ženama je malo teže jer želimo da budemo majke. Ipak, uz organizaciju i međusobni odnos sve je moguće. Kada kažem da me nešto boli, on to razume. Ja sam imala sreću da završim karijeru onda kada sam ja odlučila da tako treba. Ipak, istina je da je to teško. Ako planirajući završimo svoje sportske karijere, možemo naći nešto drugo što će činiti naš život- rekla je Vesna Čitaković Đurišić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija