• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2024

10:02

Teksas postavio žice i barikade da zaustavi migrante! Amerikanci okrivljuju Bajdena  za smrt majke i dvoje dece! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Teksas postavio žice i barikade da zaustavi migrante! Amerikanci okrivljuju Bajdena za smrt majke i dvoje dece! (VIDEO)

Podeli vest

Šta će nam doneti izbori u SAD zakazani za peti novembar? Dr Neven Cvetićanin, predsednik foruma za strateške studije bio je gost "Info jutra", a putem skajpa u program se uključio i glumac Dejan Jelača iz Njujorka.

Glumac Dejan Jelača istakao je da u Americi uveliko traje politička kampanja.

Foto: Informer.rs/printscreen

 

-Koje su to poruke, problemi i teme koje muče Ameriku u ovo vreme? Šta je to što američko javno mnjenje želi da čuje? Migranti u sve većemo broju bez i kakvih problema ulaze u Ameriku i to je problem. Nekome očigledno u ovom trenutku odgovara haos i nered. Tema migranata je ovde je stara godinama. Vlast Teksasa postavila je ograde od žice da, kako kaže, zaštiti stanovništvo od priliva migranata. Kažu da je to u stvri razlog. Ipak, vrhovni sud doneo je odluku da ta ograda mora da se skloni. Imali smo tragičan slučaj porodice: žene sa dvoje dece koja je pokušala ilegalno da uđe na teritoriju SAD-a i majka i deca su tom prilikom poginuli. Okrivljuju Bajdena zašto se nije pravilno sproveo zakon o migraciji. To je jedan problem koji mora da se reši, ali ovde imamo dve stranke koje to rešenje vide na dva različita načina. Ono što je očigledno je da ovaj problem mora da se reši što pre. Ova tema je opet pokrenuta u cilju političke kampanje koja je sada najbrutalnija u istoriji američkih predsedničkih izbora- rekao je Dejan Jelača.

Predsednik foruma za strateške studije dr Neven Cvetićanin naveo je da su i Bajden i Tramp žilavi, bez obzira na svoje godine.

Foto: Tanja Andric

Neven Cvetićanin

-Bajden je aktuelni predsednik. Da nije u nekoj formi, on ne bi to bio. Ovde se dešava predizborna tradicija koja je takva kakva jeste već pedeset godina. Kod demokrata je lako da kandiduju nekoga, jer su oni već na vlasti. Tu nema problema. Što se tiče Republikanske partije, Tramp je na jedan korak od kandidature. Konačnu odluku imaćemo nakon 5. marta. 5. mart je takozvani superutorak, gde možemo očekivati da će Donald Tramp potrvditi svoju kandidaturu. Tada ćemo imati ponovni meč Bajdena i Trampa. Mnoge stvari se ovde dešavaju prvi put u istoriji. Jedan kandidat je pod jako teškim optužbama. Teško je pretpostaviti da će svi ti procesi sprečiti Donalda Trampa da bude kandidat Republikanske stranke. Ove izbore će odlučiti oni koji su neopredeljeni. Pitanje je izlaznosti, hoće li biti manja ili veća- rekao je Neven Cvetićanin.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija