• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2024

10:48

Evropa gubi tlo pod nogama! Poljoprivrednici u žestokim okršajima sa francuskom policijom! (VIDEO)

Informer

Live TV

Evropa gubi tlo pod nogama! Poljoprivrednici u žestokim okršajima sa francuskom policijom! (VIDEO)

Podeli vest

U Info jutru o velikim protestima poljoprivrednika po Evropi, govorili su prof. dr Milan Petričković sa FPN-a i Bojan Stefanović iz Saveza srpskog folklora u Francuskoj.

 Bojan Stefanović iz Saveza srpskog folklora u Francuskoj kaže da poljoprivrednici zahtevaju dostojanstven život i oslobađanje od papirologije EU koja ih zatrpava.

- Nema gužve u Parizu, ali i zato što je blokiran svaki ulaz ka francuskom glavnom gradu. Poljoprivrednici su pokušali jutros da zauzmu jedan deo zemlje, ali je to policija sprečila. Francuska je najrigoroznija zemlja po pitanju pesticida i uvoze te pesticide iz drugih zemalja. Poljoprivrednici zahtevaju dostojanstven život i oslobađanje od papirologije EU koja ih zatrpava - rekao je Stefanović.

Foto: Informer.rs/printscreen

Bojan Stefanović

 

Prof. dr Milan Petričkovi sa FPN ističe da traktori su simbol bunta i nezadovoljstva poljoprivrednika.

- Bes poljoprivrednika je sve veći i komplikuje se situacija u Nemačkoj, Belgiji i Francuskoj. Političko-ekonomski protesti, postaju sad i socijalni protesti. Traktori su simbol bunta i nezadovoljstva poljoprivrednika. Poljoprivreda se odražava i na ostale sfere društva, ko što su politika i ekonomija - rekao je Petričković.

Foto: Tanja Andric

Milan Petričković

 

Naš sagovornik dodaje i da  ekonomija je harmonično uređenje i kada dođe do poskupljenja energenata dobija se i nestabilnost.

- Ekonomija je harmonično uređenje i kada dođe do poskupljenja energenata dobija se i nestabilnost. Nekada je bio jeftin ruski gas i nafta, ali od kada su uveli sankcije Rusiji, sve se promenilo i narod iskazuje nezadovoljstvo rastom cena i to protestima - zaključio je Petričković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija