• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.02.2024

13:04

Da li frizeri u Srbiji zarađuju više od IT-jevaca? Evo koji poslovi su trenutno najisplativiji! (VIDEO)

Informer/Miloš Rafailović

Live TV

Da li frizeri u Srbiji zarađuju više od IT-jevaca? Evo koji poslovi su trenutno najisplativiji! (VIDEO)

Podeli vest

Čiji je poziv najisplativiji? Ko zaradjuje u eri digitalnih zanimanja, kada je sve više profesija "modernizovano" i kada mahom takvi profesionalci zarađuju velike svote novca? Ipak, još uvek ima mesta i za majstore. Fakultet, kurs, ili zanat, odgovore na mnoga pitanja dali su gosti "Info jutra" frizer Nikolina Tanasi, IT stručnjak Vladan Nenadić i influenserka Anastasija Đurić.

Ono što saznajemo iz okolnih izvora jeste da je prosečnom majstoru, vodoinstalateru, koji se prihvata posla i vredan je, sasvim uobičajeno da mesečno zaradi 2.000 evra, posebno u prestonici. Oni još vredniji, koji rade više sati dnevno, odnosno nedeljno, iznos od 2.000 evra verovatno zarade i za manje od 30 dana. U proseku, jedan odlazak na teren košta od 50 do 70 evra.

Frizerka Nikolina Tanasi završila je frizersku akademiju i istakla je da je zadovoljna svojim poslom i svojom platom.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nikolina Tanasi

-Frizerska akademija traje do godinu dana. U vreme kada sam ja upisala, ta akademija je bila skupa, ali to mi se danas jako isplatilo. Ja svoj posao mnogo volim. To je najbitnije. Ako radiš, dobro se zaradi. Trudim se da zaradim dovoljno novca, ali da pružim kvalitetan rad. Što se tiče mog posla, standardi se sve vreme povećavaju- rekla je Nikolina Tanasi.

 IT stručnjak Vladan Nenadić objasnio je da se mnogo više priča o platama IT stručnjaka nego što je to zaista istina.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vladan Nenadić

-Sto hiljada i ispod je prosek. Imate ljude koji zarađuju dvesta hiljada. Imate direktore i vlasnike koji zarađuju ozbiljne plate. Izuzetno često se menjaju ljudi kod nas. Čim pokušaš da napreduješ, dobiješ otkaz i tražiš drugi posao. Kako se proverava da li neko ima para ili ne? Koja kola vozi, kako se oblači, koji sat ima? Obrazovanje traje celog života. Dnevno od 10 do 12 sati. Kad završiš fakultet ti si nula! Ne znaš gde je levo! Ko završi fakultet zna da priča dobro, da se proda još bolje, ali da nešto radi... 99% dobrih je priučeno. Ako nemate resurse, ne možete učiti. Da biste bili dobar stručnjak morate da sedite za računarom 12 do 15 sati dnevno. To je nerealno. Za rad od 6 do 8 sati i bleja, od toga nema ništa. Sada provodim desetak sati za računarom. Nisam zadovoljan. Trebalo je da za ovu temu pozovete vodoinstalatera. On za 15 minuta uzme 50 evra! Samo dolazak majstora košta 2500 dinara- rekao je Vladan Nenadić.

Influenserka Anastasija Đurić završila je Ekonomski fakultet na smeru za marketing koji se pojavio one godine kada je ona upisivala fakultet.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Anastasija Đurić Vladan Nenadić i Nikola Tanasi

-Fakultet nije presudan, ali mora postojati stub obrazovanja. U mom poslu svakodnevno morate pratiti trendove. Krenula sam 2010, ali sam nastavila da budem u toku. Za mene je zaista ovo posao snova jer sam sama svoj gazda. Definitivno zarađujem više nego u državnoj kompaniji. Ja nisam krenula zbog zarade. Meni je važno da radim to što volim. Mnogi na moj posao gledaju samo kroz zaradu. Jedina negativna strana mog posla je što moraš da budeš angažovan 24 sata dnevno sedam dana u nedelji. Ne prihvatam sve saradnje jer ne želim da mi se Instagram pretvori u "kupus" sa gomilom reklama. Ja nisam izbacila svoj brend, a to smatram svojm greškom. Mislim da je odlična stvar da se ulaže vreme i novac u brend- rekla je Anastasija Đurić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vladavina prava i građanske slobode u EU su šarena laža! Profesor prava bio zgrožen situacijom u Evropskom parlamentu! (VIDEO)
Live TV

Vladavina prava i građanske slobode u EU su šarena laža! Profesor prava bio zgrožen situacijom u Evropskom parlamentu! (VIDEO)

Još od vladavine Tita, preko Miloševića, Đinđića, Koštunice, Tadića, Nikolića i danas Vučića u Srbiji se među građanima spominje potreba za čvrstom rukom i jakim vođom koji će voditi politiku zemlje i rešiti potencijalne probleme građana. Kako bismo lakše razumeli odnos koji građani Srbije imaju prema politici, ali i vođama, potrebno je definisati šta je to politička kultura. Danas na ovu temu razgovarali smo sa doc. dr Slobodanom Petrovićem, profesorom na Poslovnom i pravnom faklutetu MB.

03.02.2024

12:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija