• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.02.2024

09:00

Zemlje Kvinte miluju Kurtija poput razmaženog deteta! Za to vreme on sprovodi svoj plan stavku po stavku! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Zemlje Kvinte miluju Kurtija poput razmaženog deteta! Za to vreme on sprovodi svoj plan stavku po stavku! (VIDEO)

Podeli vest

Koliki su pritisci na Srbiju, dokle idu brutalne laži bivšeg režima i njihovih medijskih pomagača domaćih i stranih kada je Kosovo i Metohija u pitanju u "Info jutru" razgovarali smo sa Anom Grozdanović, članicom glavnog odbora Socijalističke partije Srbije i Milošem Garićem urednikom portala Kosovo online.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, obraćajući se polaznicima Diplomatske akademije, da je pitanje Kosova i Metohije od najvišeg nacionalnog i državnog interesa i da je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u vrhu spoljnopolitičkih prioriteta.

Članica glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Ana Grozdanović navela je da Aljbin Kurti nije lider i nema ponašanje, nema držanje lidera.

Foto: Masha Bandjur

Ana Gvozdenović

-On je kvazilider koji najviše liči na Mister Bina. Mister Bin nas uvek nasmeje, a ovaj nas naljudi. Sve svoje akcije sprovodio je brutalno. On i njegovi sunarodnici ne poštuju sporazume. Zemlje Kvinte ga miluju poput razmaženog deteta, a oni se tu postavljaju kao moćni roditelji. Od njega žele da naprave velikog lidera, što nije dobro. Oni možda ukidanje dinara gledaju kao svoju pobedu. Ja ne znam ko njih uči. Ne može evro da bude moneta na Kosovu jer dinar onezbeđuje stabilnost svega na Kosovu, što važi i za srpski i za albanski narod. Albanci ne shvataju da su ponovo prevareni. Ja ne smatram da je ovo njihova pobeda, već jedno klizavo brdo na kome će ponovo razbiti nos. Sigurna sam da će Kurtija po njihovom šerijatskom zakonu stići kazna. Oni su spremni da pucaju na decu! Ja se kao majka potresam samo kada to slušam. To su stvari koje normalan čovek ne može da pomisli da uradi. Sva ta njihova sanga potiče od njigovih "roditelja". Oni samo znaju da maltretiraju- rekla je Ana Gvozdenović.

Urednik portala Kosovo online, Milošem Garićem smatra da u razgovoru o Kosovu i Metohiji uvek moramo imati na umu položaj Srba koji nikada nije bio teži.

Foto: Masha Bandjur

Miloš Garić

-Moramo da pazimo na svaku reč. Lako se može skliznuti u neodgovornost i što je jedna vrsta stavljanja soli na ranu Srbima koji doživljavaju jako teške trenutke. Kurti poništava jednu po jednu stavku gde će sve obaveze koje Priština ima neće važiti. Izazivaju se krize jedna za drugom. Zatvaraju se ambulante, pošte, domovi zdravlja. Počeo je da otima hleb iz usta penzionerima i ljudima koji primaju socijalnu pomoć. Po nekom receptu iz Hrvatske, Albanci žele na Kosovu nešto slično Oluji. Kurti želi da promeni jednu realnu sliku na terenu. Zapad je napravio mnogo grešaka. Dozvolili su Kurtiju da sprovodi svoju politiku, pa vidimo da prkosi i Vašingtonu i Berlinu. Vidimo da je EU nemoćna. Albanci smatraju da je Evropa previše popustljiva prema Srbiji. Čini se da Zapad nema rešenje, a Kurti sprovodi svoj plan stavku po stavku- rekao je Miloš Garić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija