• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.02.2024

12:49

Ko je otrovao decu u Beogradu?  Dvanaestoro maloletnika završilo na VMA u teškom alkoholisanom stanju! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ko je otrovao decu u Beogradu? Dvanaestoro maloletnika završilo na VMA u teškom alkoholisanom stanju! (VIDEO)

Podeli vest

Dvanaestoro dece u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola u krvi primljeno je na VMA. Prema izveštaju lekara reč je o maloletnim licima mlađim od 15 godina. Prema nezvaničnim informacijama, tinejdžeri su se "otrovali" špiritusom na žurci u jednom poznatom beogradskom klubu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio novinar "Informera", Milan Stojadinović i advokat Pavle Staničić.

Iz ovog kluba poručuju da je prostor bio iznajmljen za privatnu proslavu.

Novinar "Informera" Milan Stojadinović istakao je da je 2,8 promila ogromna količina alkohola u krvi i za odraslu osobu, a kamo li za dete.

Foto: Tanja Andric

Milan Stojadinović

-Prosečan odrastao čovek sa tom količinom jedva može da hoda. Deca bi sa tom količinom trebalo da budu onesvešćena. Bila je žurka. Pun klub! Postavlja se pitanje kakav je to alkohol koji je služen! Moj sin je prošle godine slavio rođendan, jedan od uslova bio je da ja ili supruga moramo da budemo prisutni u klubu. Rekli su mi da će prestati da služe alkohol ako vide da je neko popio malo više i ja sam se složio. Deca od četrnaest, petnaest godina su bila prisutna. Roditelji treba da se zapitaju gde su im maloletna deca u četiri, pet ujutru. Sećam se trovanja zozovačom pre mnogo godina. Ova deca su imala ogromnu količinu etanola. To znači da je nabavljano piće vrlo sumnjivog porekla. Dovoljna je jedna ili dve čaše takve žestine da se postigne 2,8 promila. Promenila se situacija u odnosu na moje vreme. Danas dete od dvanaest, trinaest, petnaest godina ne sme da traži alkohol. Da li se tu radi o zabranjenom voću, pa deca jedva čekaju da dobiju priliku da se "oleše" od alkohola- rekao je Milan Stojadinović.

Advokat Pavle Staničić istakao je da je tom prilikom otrovano alkoholom čak 26 osoba.

Foto: Informer

Pavle Staničić

-Postavlja se pitanje ko je toj deci dozvolio da uđu u klub. Šta je radio vlasnik kluba, menadžer, osobe koje su služile piće? Pokrenut je predkrivični postupak i razgovara se sa decom, organizatorima i roditeljima. Kaznu će odrediti sud, a ne tužilaštvo. Moja pretpostavka je u ovom trenutku je da su učinjena dva krivična dela. To su teška dela protiv zdravlja ljudi i proizvodnja i promet škodljivih proizvoda. Da li će tužilaštvo razmišljati kao ja, to ne znam. Da li će to biti tako saznaćemo u narednim danima- rekao je Staničić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mali Nemanja bio zdravo dete, a sada je nepokretan! Evo koje su strašne posledice morbila! (VIDEO)
Live TV

Mali Nemanja bio zdravo dete, a sada je nepokretan! Evo koje su strašne posledice morbila! (VIDEO)

Sa šest meseci života Nemanja Ljutić zarazio se virusom morbila 2018. godine. Na radost roditelja i lekara, brzo je preboleo male boginje i svi su mislili da je sve u redu. Međutim, dve godine kasnije doživeo je fras zbog izuzetno visoke temperature i nakon nekoliko dana počinje da gubi ravnotežu, a zatim se stvaraju i atonično/mioklonični napadi. Gosti emisije "Info jutro" bili su prof. dr Dragan Delić, infektolog-hematolog i Anastasija Ljutić, Nemanjina majka.

16.02.2024

12:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija