• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2024

18:13

Paroški zagrmeo: Vuk Drašković pre 9. marta 1991. radio za vojno-obaveštajnu službu! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Paroški zagrmeo: Vuk Drašković pre 9. marta 1991. radio za vojno-obaveštajnu službu! (VIDEO)

Podeli vest

O demonstracijama u Beogradu 9. marta 1991. godine i njihovim posledicama, govorili su gosti Info dana, politikolog Milan Paroški i advokat Miodrag Miki Vujović.

Politikolog Milan Paroški naveo je da su mu ciljevi devedesetih bili demokratizacija Srbije i oslobađanje od komunističke tekovine i oživljavanje nekakvog monarhizma.

- Logično je da je Vuk Drašković radio za državu, jer je i za vreme Titovog života paradirao kroz državni kabinet nesmetano. Meni je devedesetih bio cilj da Srbiju nekako demokratizujemo i oslobodimo o komunizma. Nikada nije izvršena restauracija srpskog monarhizma i istorijskog nasleđa u potpunosti. Cilj demonstracija nije trebao da bude rušenje Miloševića i poenta je bila zauzeti institucije pa nam on ne bi bio smetnja  - rekao je Paroški.

Foto: Zoran Sinko

 

Advokat Miodrag Miki Vujović istakao je da i dan danas nije odrađena detaljna analiza ko je orkestrirao proteste 9. marta 1991. godine, ali da se znalo da će do njih doći.

- Protesti 9. marta 1991. godine me nisu iznenadili, jer je ceo Beograd bio oblepljen plakatima. Ti protesti su danas postali puni neke romantike i veličanja, a oni koji su bili na tim demonstracijama kao gospodin Paroški danas više nisu u politici. Mi do danas nismo izvršili analizu svega što se tada dešavalo, demonstranti su dobili dozvolu za ušće. Vuk Drašković se pre 9.marta tri puta sastao sa vojnom obaveštajnom službom i Acom Vasiljevićem - rekao je Vujović.


Celu emisiju možete pogledati:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija