• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2024

17:32

Gledajte "RAT UŽIVO" NA INFORMER TV! Rusi iscrpljuju ukrajinsku vojsku dok Papa Franja traži prekid vatre u Ukrajini! (VIDEO)

infromer

Live TV

Gledajte "RAT UŽIVO" NA INFORMER TV! Rusi iscrpljuju ukrajinsku vojsku dok Papa Franja traži prekid vatre u Ukrajini! (VIDEO)

Podeli vest

U premijernoj emisiji "RAT UŽIVO" govorili su gosti novinar u Donjecku Igor Damjanović, general Vinko Pandurović i drugi gosti, o aktuelnim temama poput pomeranja linije fronta u Ukrajini i apelovanja Pape Franje na pomirenje Ukrajine i Rusije.

Emisija će se, kako samo ime kaže, baviti najaktuelnijim dešavanjima u svetu. Počinje u 18 časova i 5 minuta.

Gosti prve emisije biće general Vinko Pandurević i novinar Filip Rodić. Novinar Igor Damjanović će se uključiti iz Donjecka, a u program se uključuje i novinar Igor Šajn.

Foto: Informer

 

Ruska vojska nastavlja da pomera front!

General Vinko Pandurović govorio je o oslobađanju Avdejevke i pomeranju fronta od kada su pali Avdejevka, Marijupolj i Bahmut.

- Ruka vojska nakon pada Avdejevke, počela je da ostvaruje kopnene prodore od 10 kilometara. Ukrajinska vojka nastoji da drži odstupnicu dovoljno dugo da napravi nova utvrđenja i ukopa front. Velike bitke u Ukrajini bili su Marijupolj, Bahmut i Avdejevka, međutim nakon njihovog pada, sledeće uporište biće Slavjansk - rekao je Pandurović.

Foto: Tanja Andric

 

Novinar Filip Rodić govorio je o taktici ruske vojske i kako Vatikan i Papa Franja počinju da sukob u Ukrajini posmatraju kao bratoubilački, jer su sa obe strane hrišćani.

- Na sceni je rati iscrpljivanja i ne verujem da će biti novog pomeranja ljudi i tehnike, jer Rusiji nije cilj zauzimanje teritorije, već iscrpljivanje ukrajinske vojske. U poslednjih nekoliko dana "Forbs" je objasnio uništenje tenkova "Abrams", objasnio ne američkim neuspehom, već kao nedovoljno artiljerijske podrške. Zapad hoće mirovne pregovore bez Rusije što u prevodu znači da ih pozivaju na kapitulaciju. Papa i Vatikan su počeli da sukob u Ukrajini posmatraju kao bratoubilački, jer su na obe strane hrišćani - rekao je Rodić.

Foto: Tanja Andric

Novinar Željko Šajn govorio je zainteresovanosti Pape da se reši konflikt između hrišćana.

- Papa nije ukazao Ukrajini da se belom zastavicom preda, nego da pokuša da dođe do rešenja koje će sprečiti dalja stradanja. Lavrov je rekao su SAD uvek jednostrano gledale na svoje interese i zato zemlje BRIKS-a postavljaju Rusiju u prvi plan na pregovorima kako bi uspotavili globalnu ravnotežu. Papa je zainteresovan za to da hrišćanske vođe sednu za sto i uspostave mir i stabilnost - rekao je Šajn.

Foto: informer/printscreen

 

Novinar u Donjecku Igor Damjanović istakao je da su raketni bacači "Uragan ranili dvoje dece u Donjecku u u proteklih nekoliko dana.

- Ovde u Donjecku su smanjena granatiranja, međutim je bacačem raketa "Uragan" ranjeno je dvoje dece, Rusi su posle zauzimanja Avdejevke uspeli da odalje ukrajinsku vojsku na oko 50 kilometara što znači da Donjeck još nije van opasnosti, ali je malo rasteretilo oblast - rekao je Damjanović.

Buknuli protesti protiv Benjamina Netanjahua!

Naši sagovornici su govorili o odgovoru predsednika Izraela Benjamina Netanjahua na kritike Vašingtona. Gde je Rodić naveo da predsednik Bajden kritikuje Netanjahua iz razloga što mu dolaze izbori, a SAD u svom sklopu ima mnogo muslimanskih glasača, dok je Pandurović.

 

Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost ukazao je da su borci Hamasa najmanje žrtava imali u Gazi dok su većinu žrtava i pogođenih bombama bila civilna lica.

- Protesti protiv Netanjahua su se se iz Izraela proširili na ceo svet, mi kao zemlja sa Izraelom imamo dobar odnost, ali i podržavamo Palestince u njihovoj situaciji, jer dobro znamo šta znači oružani sukob u vlastitoj zemlji. U Gazi je najmanje stradalo boraca Hamasa najveće žrtve podneli su civili, a sam grad je uništen gotovo do temelja - rekao je Simić.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija