• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2024

18:46

Vujović odlučno poručio: Slobodan Milošević je vratio Vojvodinu i KiM u ustavni poredak Srbije! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović

Live TV

Vujović odlučno poručio: Slobodan Milošević je vratio Vojvodinu i KiM u ustavni poredak Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Atmosferu u Srbiji za vreme vladavine Slobodana Miloševića, komentarisali su gosti Info dana, član predsedništva SPO Aleksandar Cvetković i advokat Miodrag Vujović.

Član predsedništva SPO Aleksandar Cvetković istakao je da Slobodan Milošević za vreme svoje vlasti pokušava da održava jugoslovenstvo umesto da se fokusirao na Srbiju.

- Srbija je na kraju 20. veka izgubila sve što je dobila na početku i postala jedna poražena država, ali ostaje činjenica da je on bio predsednik Srbije koji je pokušao da održi jugoslovenstvo, a SPO je bila izdajnička snaga, jer se protivila komunizmu i vladajućem poretku. U to vreme svi koji su bili za vraćanje na vrednosti od pre Drugog svetskog rata koje nisu bile komunističke bili su targetirani i pojedini su bili i likvidirani - rekao je Cvetković.

Foto: Zoran Sinko

 

Advokat Miodrag Vujović naveo je da smatra kako je Slobodan Milošević taj koji je uveo višestranačje u Srbiju i da se zalagao za mirno razilaženje Jugoslavije.

- Slobodan Milošević je taj koji je Vojvodinu i KiM, vratio u ustavni poredak Republike Srbije. Generalni sekretar UN-a je sakrio da je Srbija povukla svoju vojsku, a Hrvatska ne pa umesto da se pitaju gde je taj izveštaj, oni su rešili da Srbiji uvedu sankcije iako nije bilo nikakvih dokaza. Rat ovoj zemlji su objavili Amerikanci, jer je Milošević pokušao da postigne konsenzus sa Tuđmanom i Izetbegovićem da se Jugoslavija referendumom mirno raziđe. Milošević je taj koji je uveo višestranačje u Srbiju - rekao je Vujović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija