• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2024

16:41

Kurtijevi otimači pljačkaju imanje Visokih Dečana, a Zapad ćuti! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Kurtijevi otimači pljačkaju imanje Visokih Dečana, a Zapad ćuti! (VIDEO)

Podeli vest

Otimanje zemlje manastira Visoki Dečani od albanskih vlasti Aljbina Kurtija i aparthejd koji se svakodnevno sprovodi nad Srbima sa KiM, komentarisali su gosti Info dana, bivši direktor izvršnog veća KiM Zoran Anđelković i Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije.

Bivši direktor izvršnog veća KiM Zoran Anđelković izjavio je da su Srbi u zamenu za saradnju na KiM dobili ukidanje dinara, otimanje imovine i promenu tablica i nazva naselja u kojima žive

- Pored Visokih Dečana postoji Zajednica srpskih opština i ukidanja dinara, na Kosovu još uvek postoji aparthejd. Kurti je Srbima već počeo da ukida tablice Srbima, pored toga je ukinuo ćirilicu i natpise pored naselja je zamenio albanskim imenima. Za svoju saradnju na KiM Srbi su dobili ukidanje dinara, upadanje u bolnice i škole, oduzimanje zemlje, zabranu jezika i pisma i sečenje tabli sa imenima počasnih građana. Kurti svaki dan smišlja nove pritiske na srpski narod kako bi ga naterao da napusti KiM. Rugova je hteo nezavisno Kosovo, ali za razliku od Kurtija je to pokušao da uradi na gandijevski način. Zato je Rugova nakon bombardovanja eliminisan sa KiM, jer je Haradinaj ubijao Srbe i Albance koji nisu bili poslušni i želeli stvaranje nove kriminogene države - rekao je Anđelković. 

Foto: Zoran Sinko

 

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije naveo je da na KiM nema institucija i pravde koju Srbi mogu da potraže i da se lokalni šerifi pitaju o njihovoj sudbini.

- Od 2016. godine Albanci se podsmevaju zakonima, jer lokalni šerifi sa Srbima rade šta hoće, jer se Kurti i Haradinaj prave ludi. Tamo nema institucija i pravde, a pitanje je da li će Visoki Dečani katastarski biti rešeni pošto Albanci nemaju nameru da zemlju vrate Dečanima. Čak ni za vreme DOS-a niste čuli da od Kosova treba dići ruke i praviti se da ono ne postoji - rekao je Miletić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija